Άμεσος στόχος

Άμεσος στόχος

Ένα από τα άμεσα προβλήματα την επίλυση του οποίου έχει βάλει ως στόχο προτεραιότητας ο πρωθυπουργός είναι η ακρίβεια.

Η οποία προκλήθηκε από εξωγενείς παράγοντες, όπως η κρίση στην ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και η εκβιαστική πολιτική που ακολούθησε ο πρόεδρος Πούτιν εναντίον του Δυτικού κόσμου.

Είναι άμεσος στόχος της κυβέρνησης η αντιμετώπιση της ακρίβειας, διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πληθωρισμός έχει πρωτίστως την αρνητική κοινωνική διάστασή του. Διατήρηση πληθωρισμού σημαίνει μείωση της αγοραστικής αξίας των πολιτών. Στην σημερινή περίπτωση είχαμε έναν πληθωρισμό κόστους και όχι ζήτησης εξ αιτίας των καταναλωτικής συμπεριφοράς που είχαμε στο παρελθόν και που ήταν αποτέλεσμα των καταναλωτικών δανείων και της επίπλαστης με δανεικά ευημερίας.

Με τα δεδομένα αυτά η κυβέρνηση καλείται στην ουσία να αντιμετωπίσει την αντικοινωνική πλευρά του πληθωρισμού. Και ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι ο σημερινός αντίπαλος της κυβέρνησης και της κυβερνώσας κεντροδεξιάς δεν είναι μία διαλυμένη στην ουσία αντιπολίτευση, αλλά συγκεκριμένα κοινωνικά προβλήματα. Γνωρίζει επίσης ότι μία αποτυχία στην αντιμετώπισή τους θα δίνει την ευκαιρία για κορώνες στην σημερινή πανσπερμία κομμάτων που υπάρχουν στην Βουλή.

Τα οποία, παρά την δομική τους αδυναμία και το μικρό επιδραστικό τους εύρος στην κοινωνία, εν τούτοις μπορούν να εγείρουν στους πολίτες αρνητικά αισθήματα γι’ αυτούς που τους κυβερνούν, μολονότι τους έχουν περιβάλει τρεις φορές μάλιστα με την εμπιστοσύνη τους.

Ο πληθωρισμός και ειδικότερα η ακρίβεια αποτελούν φαινόμενα δύσκολα διαχειρίσιμα, όπως έχει δείξει το παρελθόν. Βεβαίως η κυβέρνηση έχει πλέον το περιθώριο να αντιμετωπίσει δομικά το πρόβλημα, από την στιγμή μάλιστα που φαίνεται ότι η ανύψωση των τιμών λόγω ενεργειακού κόστους και των συμπαρομαρτούντων έχει περιοριστεί σημαντικά. Αλλά έχει μείνει η αισχροκέρδεια που βασίστηκε στην ενεργειακή κρίση, αλλά πλέον έχει στερηθεί την δικαιολογία αυτή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ