Η αδιόρθωτη Γερμανία

Η αδιόρθωτη Γερμανία

Η Γερμανία ιστορικώς υπήρξε κατά καιρούς ο εφιάλτης της Ευρώπης. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε περαιτέρω.

Ακόμη και στην περίοδο της κρίσεως, ο τρόπος με τον οποίον κατηύθυνε την «σωτηρία» των χρεωμένων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν τιμωρητικός. Στη περίπτωση της Ελλάδος ακόμη και για τα μνημόνια που της επεβλήθηκαν επιβεβαιώθηκε ο τιμωρητικός χαρακτήρας των μέτρων. Πρωτοστατούσε η Γερμανία, ο τότε οικονομικός «τσάρος» της οποίας καλλιεργούσε τις προϋποθέσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Τώρα πάλι, η Γερμανία δια του Καγκελαρίου της δείχνει την απουσία ευρωπαϊκής αλληλεγγύης αντιτιθέμενη στην αντίδραση της Ελλάδας απέναντι στην Αλβανία με αφορμή την παράνομη φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρας, Βορειοηπειρώτη Μπελέρη. Δηλαδή ενώ η Ελλάδα προβάλει το δικαίωμα της αρνησικυρίας στην προοπτική να ενταχθεί η Αλβανία στην ΕΕ, ο Σόλτς απορρίπτει την μη ένταξη της Αλβανίας. Και ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογραμμίζει ιδιαιτέρως ότι η Αλβανία δεν αποτελεί κράτους δικαίου, ο Γερμανός Καγκελάριος θεωρεί ότι στην Αλβανία πρέπει να αναγνωριστεί ότι έχει προχωρήσεις σε «εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις»!!

Πράγματι είναι τόσες οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το καθεστώς Ράμα ώστε επί της δικής του διακυβέρνησης αποφάσισαν να εκπατριστούν 700.000 Αλβανοί. Δεν το λες και μεγάλη επιτυχία αυτό.

Αλλά βεβαίως τι θα μπορούσες να περιμένεις από έναν Καγκελάριο τον οποίον διέσυρε μέσα στην χώρα ο Ερντογάν με όσα του είπε δημοσίως.

Απλώς ο Σολτς εκπροσωπεί την γερμανική πολιτική της προσπάθειας να αποκτήσει δορυφόρους στα Βαλκάνια. Κατά συνέπειαν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός δεν τον ενδιαφέρει ούτε αν ο εν δυνάμει δορυφόρος αποτελεί κράτος δικαίου, δεν τον ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά ούτε και αν λειτουργούν δημοκρατικά οι θεσμοί σε μία χώρα που δεν εκπληροί τις προϋποθέσεις που θέτει για τα μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ηθική παρακμή της Γερμανίας έχει επιβεβαιωθεί από τους ίδιους τους Γερμανούς που έχουν παραδεχτεί την εκτεταμένη διαφθορά. Τα σχετικά στοιχεία υπάρχουν σε μελέτες των Αστυνομικών Αρχών της Γερμανίας και περιλαμβάνουν βεβαίως και το πολιτικό σύστημα της χώρας. Απλώς οι Γερμανοί θεωρούν ότι το ξεχείλωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με περισσότερα κράτη, ακόμη και αν αυτά δεν είναι συνεπή προς τις αρχές που διέπουν την ΕΕ, τους ευνοεί διότι έτσι μπορούν να αυξήσουν την επιρροή τους, πολύ περισσότερο όταν οι νεοεισερχόμενες χώρες εκ των πραγματων θα αποτελούν τους αδύναμους κρίκους της Ένωσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ