Η απάτη των «ισμών»

Η απάτη των «ισμών»

Η Ελλάδα είναι το ρουσφέτι του Θεού, για λόγους που αντιλαμβάνεται κανείς, είναι η χώρα του παραδόξου.

Λ.χ. όποια «μόδα», σε κάθε επίπεδο, καλή ή κακή, αναδεικνύεται στο εξωτερικό, εδώ, σε μάς έρχεται με καθυστέρηση. Δεν είναι αυτό απαραιτήτως κακό, αλλά είναι εκνευριστικό, αν μάλιστα κάτι που θα ήταν ωφέλιμο και στα καθ΄ημάς, να αργεί να το υιοθετήσουμε.

Αυτό είναι μίαν παραδοξότητα. Τελευταίως παρατηρώ και κάτι άλλο. Ενώ σε όλη την Ευρώπη –για να αρκεστούμε σε αυτήν τουλάχιστον-  οι λαοί έχουν πάρει μία σκούπα και σκουπίζουν την αυλή τους από κάθε τι το αριστερό και σοσιαλιστικό, εδώ διαπιστώνεται ότι ορισμένοι έχουν μία έκσταση θαυμασμού προς αυτά. Μπορεί να τους αρέσει το ρετρό.

Για να μην αδικώ τους νοσταλγούς μάλλον προς τον λάϊτ σοσιαλισμό ρέπουν και μη φανταστείτε ότι τους αρέσουν τίποτε σκληρές πολιτικές ουσίες προς κατάποση, με συνταγή Λένιν, Μαρξ και διαφόρων άλλων παρωχημένων που έσφαξαν κόσμο και κοσμάκη, για να έχουν το σοσιαλιστικό κεφάλι τους ήσυχο.

Εν πάση όμως περιπτώσει, είτε λαϊτ είτε μπρούτος σοσιαλισμός, την σημερινή εποχή μοιάζει με την …οστρακιά. Τον πλησιάζεις και βγάζεις ορτικάρια.

Προσοχή. Μην πιαστείτε κορόϊδα. Οι παντός είδους «ισμοί» είναι για να φτιασιδώνονται παρατάξεις και κόμματα, ενώ η ουσία βρίσκεται στο αν παρατάξεις και κόμματα έχουν κυβερνητική αποτελεσματικότητα ή είναι άχρηστα. Κοινώς οι «ισμοί» ψάχνουν κορόϊδα. Στην ελληνική πολιτική σκηνή δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα για την μάσκα των «ισμών», από το γεγονός ότι ο δεξιός Κωνσταντίνος Καραμανλής κατηγορήθηκε για σοσιαλμανία, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου εφάρμοσε δεξιά πολιτική.

Τώρα κάποιοι εδώ προσπαθούν να αποκτήσουν «σοσιαλιστικό διαβατήριο» γιατί υποτίθεται ο σοσιαλισμός σας φροντίζει ως τροφίμους σε Οίκο Ευγηρίας.

Θυμάμαι βεβαίως τις απίθανες ατάκες στο διαδίκτυο την εποχή της κρίσης που μνημόνευαν τις ωραίες μέρες του σοσιαλισμού. Είχαν άδικο που έλεγαν ότι την αλήστου μνήμης εποχή δεν καταδεχόμασταν να ψωνίσουμε στις εκπτώσεις, παίρναμε σύνταξη στα 40 –δεν λέω, με λίγο σπρώξιμο- και όλη η Ελλάδα ήταν μία Σοφοκλέους, ασχέτως αν εξελίχθηκε σε Σοφο-κλαίους;

Στο μόνο που είχε δίκιο ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα ήταν ότι εφάρμοσε όπως έπρεπε την τακτική του Λουϊ του 15ου . Μετά από μένα ο κατακλυσμός! Που ήλθε, όταν ο σοσιαλισμός την «είχε κάνει» με μικρά πηδηματάκια…

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ