Ιεραρχία: Ανακοίνωση ανώδυνη για την Κυβέρνηση

Ιεραρχία: Ανακοίνωση ανώδυνη για την Κυβέρνηση

Ανώδυνη θεώρησε η Κυβέρνηση την Ανακοίνωση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το σχόλιο του πρωθυπουργού ότι σέβεται απόλυτα τη θέση της Εκκλησίας, αλλά εκείνος «αναφέρεται σε επιλογές της Πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις» δείχνει ότι δεν δίνει καμία σημασία στα όσα ορθά επισήμανε η Ιεραρχία.

Επί πλέον ο πρωθυπουργός, παρά πάσαν έννοια λογικής, συγκρίνει ανόμοιες καταστάσεις, όπως λ.χ. το θέμα του γάμου των ομοφυλόφιλων με το θέμα των ταυτοτήτων. Είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Και παλαιότερα με την Εκκλησία είχαμε διαφορετικές οπτικές για τον πολιτικό γάμο, για την καύση των νεκρών για το θέμα των ταυτοτήτων. Η ζωή ωστόσο απέδειξε ότι οι αλλαγές αυτές ήσαν ώριμες. Δεν έβλαψαν ούτε την κοινωνία, δεν έβλαψαν ούτε τελικά τη συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει και τώρα». Στο θέμα των ταυτοτήτων ο τότε Αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Κων. Μητσοτάκης και ο σημερινός πρωθυπουργός ήσαν υπέρ της Εκκλησίας… Το σημαντικότερο, δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι η κατηφόρα της νεολαίας, η πληθώρα των διαζυγίων, η υποβάθμιση του Μυστηρίου του  Γάμου και της οικογένειας , η οικογενειακή βία είναι αποτέλεσμα όλων αυτών των «προοδευτικών» μέτρων! Ο πρωθυπουργός είναι λάθος να ξεχνά τί συνέβη στο θέμα των ταυτοτήτων και να  ταυτίζεται ιδεολογικά με τον κ. Κώστα Σημίτη. Σημειώνεται ότι το προτεινόμενο από τον Πρωθυπουργό περί «γάμου» των ΛΟΑΤΚΙ είναι ένα από τα  χειρότερα για την ελληνική κοινωνία από όσα έως σήμερα έχουν ψηφιστεί στη Βουλή, γιατί βάλλει ευθέως κατά της ύπαρξης του Ελληνισμού!

Στο θέμα των ταυτοτήτων η Εκκλησία διείδε τίς τραγικές καταστάσεις που θα ακολουθήσουν, όπως το εισαγόμενο νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους και ορθά αντέδρασε. Όταν τρία και πλέον εκατομμύρια συσπειρώθηκαν και ζήτησαν η Ελλάδα να διατηρήσει την ταυτότητά της και να μείνει ελεύθερη και Ορθόδοξη,  ήταν ένα σημαντικό γεγονός που έχει απόηχο και στο σήμερα. Σημειώνεται ότι το 80% των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι κατά του πολιτικού γάμου ομοφυλόφιλων και ένα μεγάλο ποσοστό και των υπόλοιπων Κομμάτων. Έρχεται λοιπόν σήμερα μια «ελίτ» πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων που θέλει να περάσει ένα κοινωνικό τερατούργημα, ενάντια στη θέληση της μεγάλης πλειονοψηφίας των πολιτών. Οι πολίτες αυτοί εκφράζουν τις αντικειμενικές και κατά φύσιν σχέσεις των ανθρώπων με βάση την Ελληνορθόδοξη παράδοσή και τους βιολογικούς Νόμους. Η Ιεραρχία εκφράζει την Χριστιανική και βιολογική αλήθεια, όπως και  το πιστεύω του λαού και όχι «θεολογικές πεποιθήσεις». Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του εκφράζουν αντίθεες, αντικοινωνικές και αντιεπιστημονικές ιδεολογικές πεποιθήσεις. 

Η Ιεραρχία με την Ανακοίνωσή της εξέφρασε το αυτονόητο, δηλαδή ότι ομόφωνα είναι αντίθετη με τον γάμο των ομοφυλόφιλων και με την ψυχολογική τραγωδία των παιδιών, που ερήμην τους βρίσκονται να έχουν για «μητέρα» έναν άνδρα! Όμως με βάση πάλι αδιάσειστα στοιχεία θα έπρεπε να δείξει την σε παγκόσμιο επίπεδο επιθετικότητα της ισχυρότατης μειοψηφίας των ΛΟΑΤΚΙ στα κοινωνικά δρώμενα, όπου έχει καθιερωθεί ο «γάμος» των ομοφυλόφιλων. Θα έπρεπε να τονίσει ότι εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε πολίτες ούτε του Λος Άντζελες, ούτε του Άμστερνταμ. Έχουμε τη δική μας ιστορία και τον δικό μας πολιτισμό και όχι μόνο δεν έχουμε ανάγκη να  διδαχθούμε από κανέναν, αλλά η μακραίωνη ιστορία μας,  μας δημιουργεί την ευθύνη και μας παρέχει το δικαίωμα να διδάξουμε τους  συνανθρώπους μας τις αρχές και τα ιδανικά μας. Επί πλέον δίπλα μας έχουμε γείτονα για την αντιμετώπιση του οποίου  χρειάζεται υγιής και ρωμαλέα κοινωνία, όχι παρακμασμένη.

Ιεράρχες  θέτουν το ερώτημα πώς θα πρέπει να είναι η συμπεριφορά τους έναντι των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν τον «γάμο» των ομοφυλόφιλών; Θα εξακολουθήσουν οι σχέσεις τους να είναι όπως πρώτα  με τους Βουλευτές που θα ψηφίσουν τη διάλυση της οικογένειας και της κοινωνίας και  θα συνεχίσουν να δέχονται αυτούς τους βουλευτές σα να μην συμβαίνει τίποτε; Απάντηση στην Ιεραρχία δεν υπήρξε.  Ένας διερωτήθηκε άραγε  τον προσεχή Αύγουστο ο Μητροπολίτης Σύρου και Τήνου Δωρόθεος θα δώσει πάλι να κρατήσει την εικόνα της Παναγίας ο πρωθυπουργός; Και αυτός, μετά τα όσα πράττει, θα θελήσει να πάει στο Προσκύνημα; Να προσκυνήσει αυτήν την  Εικόνα που είναι θαυματουργή και χιλιάδες Έλληνες κάθε χρόνο την προσκυνάνε και που είναι σύμβολο της ελληνοχριστιανικής μας ταυτότητας;

Λέγει ο πρωθυπουργός και υπερηφανεύεται ότι 34 χώρες έχουν αναγνωρίσει τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων, χωρίς να σκεφθεί ότι στις 193 χώρες μέλη του ΟΗΕ οι 159 δεν έχουν αναγνωρίσει «γάμο» ομοφυλόφιλων. Επίσης από τις χώρες μέλη της ΕΕ δέκα από τις 27 επίσης δεν έχουν αναγνωρίσει «γάμο» ομοφυλόφιλων (Ιταλία, Τσεχία, Ρουμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Κύπρος, Λετονία, Βουλγαρία, Κροατία), φυσικά χωρίς καμία επίπτωση και χωρίς οι κάτοικοί τους να αισθάνονται οπισθοδρομικοί.

Μεταξύ των χωρών αυτών είναι και η Ιταλία, η πρωθυπουργός της οποίας Τζόρτζια Μελόνι σε συνέδριο για την οικογένεια, το 2019, είπε:

«Γιατί η οικογένεια είναι εχθρός; Γιατί η οικογένεια προκαλεί τόσο φόβο; Υπάρχει απάντηση στα ερωτήματα αυτά. Γιατί αυτή μας προσδιορίζει, διότι αυτή είναι η ταυτότητά μας, γιατί ό,τι μας προσδιορίζει είναι εχθρός για εκείνους που θα ήθελαν να μην έχουμε πλέον ταυτότητα και να είμαστε απλά τέλειοι καταναλωτές σκλάβοι. Έτσι επιτίθενται στην εθνική ταυτότητα, επιτίθενται στην θρησκευτική ταυτότητα, επιτίθενται στην ταυτότητα φύλου, επιτίθενται στην οικογενειακή ταυτότητα. Δεν μπορώ να ορίζω τον εαυτό μου ως Ιταλίδα, Χριστιανή Γυναίκα Μητέρα. Όχι! Πρέπει να είμαι η πολίτης Χ του φύλου Χ, πρέπει να είμαι γονέας 1 και γονέας 2, πρέπει να είμαι ένας αριθμός. Διότι όταν είμαι μόνο ένας αριθμός, όταν δεν έχω ταυτότητα και ρίζες τότε θα είμαι ο τέλειος σκλάβος στο έλεος των οικονομικών κερδοσκόπων, ο τέλειος καταναλωτής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η οικογένεια προκαλεί τόσο φόβο. Γι’ αυτό και εμείς θέλουμε την οικογένεια για να μην γίνουμε αριθμοί. Θα υπερασπιστούμε την αξία του ανθρώπου. Κάθε άνθρωπος έχει έναν  μοναδικό γενετικό κώδικα, που είναι ανεπανάληπτος και είτε αρέσει είτε δεν αρέσει, ο άνθρωπος είναι κάτι το ιερό και θα τον υπερασπιστούμε. Θα υπερασπιστούμε τον Θεό, την Πατρίδα και την Οικογένεια, αυτά δηλαδή που τόσο αηδιάζουν αυτούς τους ανθρώπους. Θα το κάνουμε για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας. Δεν θα γίνουμε ΠΟΤΕ σκλάβοι και απλοί καταναλωτές στο έλεος των κερδοσκόπων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Αυτή είναι η αποστολή μας. Γι΄ αυτό ήρθα εδώ σήμερα. Ο Τσέστερτον πριν από έναν αιώνα έγραψε πως κάποτε θα ανάψουν φωτιές για να αποδείξουμε πως 2+2=4 και θα τραβηχτούν σπαθιά για να αποδείξουμε ότι τα φύλα είναι πράσινα το καλοκαίρι. Αυτή η ώρα έφτασε και είμαστε έτοιμοι!».     

Στην Ανακοίνωσή της η Ιεραρχία διερωτάται εύλογα «ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος αυτής της απόφασης (Σημ. γρ. του πρωθυπουργού) που αλλάζει άρδην τον θεσμό του γάμου και την ιδιότητα του γονέα και γιατί  προωθείται με τόση επιμονή;». Η Ιεραρχία αρκείται στο ερώτημα. Θα μπορούσε να το κάνει πράξη. Να ορίσει τριμελή Επιτροπή να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αφού του εκθέσει τα επιχειρήματά της και τους κινδύνους για την ελληνική κοινωνία από την εφαρμογή του «γάμου» των ομοφυλόφιλων να τον ερωτήσει γιατί το κάνει με τόση μάλιστα επιμονή και αναστατώνει τόσο πολύ την ελληνική κοινωνία. Να του εκθέσει τέλος  τις αντιδράσεις του πιστού λαού, όπως τις ζουν οι Μητροπολίτες. 

Τέλος η Ιεραρχία ανακοίνωσε ότι παρέχει εξουσιοδότηση προς κάθε Μητροπολίτη να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  (εννοεί του πιστού λαού) ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και το θεσμό της οικογένειας…Το παράξενο είναι ότι η Ανακοίνωση προσθέτει «κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του κάθε Μητροπολίτου». Χρειαζόταν να το γράψει; Δεν είναι αυτονόητο ότι ο κάθε Μητροπολίτης έχει «έμφρονα κρίση», δηλαδή ότι έχει σύνεση και εκκλησιαστικό ήθος; Στην περίπτωση γεννάται το ερώτημα αν οι συντάξαντες την Ανακοίνωση φοβούνται εκτροπή από κάποια γραμμή που τους υποδείχθηκε, χωρίς να πάρει δημοσιότητα. Η παραίνεση θα έπρεπε να είναι η έως την ψηφοφορία ένταση των προσευχών και η γενική κινητοποίηση των καρδιών, ώστε το νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους να μην περάσει στη Βουλή. -

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ