Εθνική καταβύθιση

Η κανονικότητα την οποία επιχειρεί, τελευταίως η κυβέρνηση να μας πείσει ότι αποκαθίσταται, μέσα από το πρίσμα της οικονομικής ομαλοποιήσης κάποιων πραγμάτων -που για τις προηγμένες χώρες αποκαλείται απλώς «σούρσιμο της πραγματικότητας»- είναι ιδιόρρυθμη κανονικότητα, αλά γκρέκα.

Όμως καλή τη πίστη ας αποδεχθούμε την εξέλιξη αυτή. Την οποία αυτοί που επιχειρουν να μας πείσουν ότι αποκαθίσταται, την υπονόμευσαν με τον επιπόλαιο τρόπο διερεύνησης μιας υπόθεσης διαφθοράς. Διότι απλώς αποδείχτηκε περίτρανα ότι στόχος δεν ήταν τόσο η αντιμετώπιση της διαφθοράς αλλά η εξόντωση αυτών που θεωρούν επικίνδυνους πολιτικούς αντιπάλους. Έτσι η δικαιολογημένα έντονη αντίδραση ενός ολόκληρου πολιτικού συστηματος που είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να ανατινάξει το πολιτικό σκηνικό, να αποκλείσει κάθε δυνατότητα συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, τη στιγμή που τόσα θέματα παραμένουν ανοικτά, προς μεγάλη βεβαίως ανησυχία των ξένων –που μαλλον θα περιμένουμε να επέμβουν με τον δικό τους τρόπο –γιατί απλούστατα εκείνο που θέλουν είναι να παρουν τα λεφτά τους πίσω. Και όταν δεν λειτουργεί κανονικά μία χώρα ούτε αυτοί τα λεφτά τους θα τα πάρουν πίσω ενώ και την χώρα θα την αναγκάσουν να υποστεί τις συνέπειες της αφροσύνης της.

Κι εμείς απολαμβάνουμε την συνεχή καταβύθιση χωρίς μάλιστα τις ικανότητες του ...Μαγιόλ. Του γνωστού καταδύτη χωρίς αναπνευστική συσκευή...

* του Νίκου Σίμου

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS