Η Aριστερή «κανονικότητα»

Το προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ανήκον σε συγκεκριμένη εσωκομματική ομάδα, ο πρώην υπουργός κ. Ν. Φίλης, υποστηρίζει ότι το κυβερνών κόμμα πρέπει να επιστρέψει σε μία αριστερή κανονικότητα. Η παρατήρηση αυτή μάλλον εκφράζει συγκεκριμένη ιδεοληψία. Διότι το απτό αριστερό πρόγραμμα, σε όλα τα επίπεδα, είναι αυτό που βροντωδώς αποδοκιμάστηκε και κατέρρευσε έτσι ο υπαρκτός σοσιαλισμός. Οτιδήποτε άλλο αριστερό είναι στην θεωρία και άρα νεφελώδες και, βεβαίως φαντασιακό. Αλλά ας δούμε μηπως ο ποιητής εννοεί κάτι άλλο. Όπως λ.χ. το ότι από το πρώτο έτος της αριστερής διακυβέρνησης και πριν υπογράψει το δικό της Μνημόνιο η Αριστερά είχαμε ως λαός φτάσει το επίπεδο φτώχειας των βαλκανικών χωρών του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού (35,6% του πληθυσμού εμείς, 40,4% η Βουλγαρία, 38,8% η Ρουμανία).

Ακόμη, στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι αριστερές παντιέρες ανέμιζαν ανέμελα, το 12,9% του πληθυσμού -ή 1,4 εκατομμύρια Ελλήνων- αντιμετώπιζε επισιτιστικό πρόβλημα. Έναντι του 2008 το ποσοστό αυτό είχε αυξηθεί κατά 56%. Ενώ υπερδιπλασιάστηκε, μεταξύ 2006 και τελους του 2015 το ποσοστό των νοικοκυριών με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας. Από 21,3% το 2006 ανήλθε σε 54% το 2015!!

Όσο για τις προοπτικές της ελληνική οικονομίας ας μη το συζητάμε, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής όσο και τον (θεωρητικό, γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει) ρυθμό αναπτυξης του ΑΕΠ για τις επόμενες δεκαετίες. Με τα δεδομένα αυτά τα όσα έταξε στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είναι φρούδες ελπίδες. Πρόσφατα δημοσιεύθησαν διεθνή στοιχεία σύμφωνα με τα οποία: (α) ότι η ελληνική ύφεση συγκρίνεται με την οικονομική κρίση των ΗΠΑ το 1929 και την εποχή της Βαϊμαρης μετά ον Α’Παγκόσμιο Πόλεμο!!! (β) ότι η οικονομική μας συρρίκνωση συγκρίνται με εκείνη που είχαμε κατά τον …ελληνικό Εμφύλιο (γ) ότι έχουμε το «προνόμιο», την τελευταία δεκαετία να μας έχουν περάσει σε απώλειες η …Λιβύη, η Υεμένη η Ισημερινη Γουϊνέα η Συρία και, βεβαιως, το πρότυπο του Αλέξη Τσίπρα, η Βενεζουέλα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS