Πολιτικές μπαρουφολογίες

Τα όσα έχουν διαδραματισθεί το τελευταίο διάστημα στην Βουλή αλλά  και όσα ακούγονται ως δηλώσεις πολιτικών,υποτίθεται, προσώπωνβ επιβεβαιώνουν μία σημερινή θλιβερή διαπίστωση.

Ότι  ζουμε μία γενική εθνική παρακμή  της οποιας ηγείται ο πολιτικός κόσμος. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής   είναι ότι τουλάχιστον η μισή  Βουλή –ο γράφων  επιεικώς δεν λέει τα 2/3 αυτής- είναι τυχαίοι και με νηπιακό πολιτικό κριτήριο, νομιμοποιούμενοι μόνο  από την λαϊκή εκλογή τους από ένα εκλογικό σώμα που  επιμένει να παραμένει ανενημέρωτο, στην πλειοψηφία  του.  Έτσι ακριβώς όπως το θέλει το παρηκμασμένο  πολιτικό σύστημα.

Εξ  αυτών των λόγων  προκύπτει και μία  σειρά  δηλώσεων κατά καιρούς που  απλώς αποτελούν την αυθεντική έννοια  της μπαρουφολογίας. Γι αυτό άλλωστε ακούσαμε απίθανες δικαιολογίες για την αλλαγή, από ορισμένους,  «κομματικής φανέλλας» θεωρώντας   αφελώς   ότι  έτσι διασώζουν το πολιτικό τους  σαρκίο. Γι αυτό ακούσαμε ακόμη και  περί της σχέσης αιτίου και αιτιατού μεταξύ ενός θερμού επεισοδίου με  την Τουρκία και  της μη  εφαρμογής  της Συμφωνίας των Πρεσπών,την οποία επέτυχε ο κ.Τσίπρας καθ’υπαγόρευση των ξένων,αδιαφορώντας για  τα  γνήσια  εθνικά  συμφέροντα. Έχουμε ακούσει ακόμη  και για την συμπόρευση των «προοδευτικών δυνάμεων», δηλαδή του  ΣΥΡΙΖΑ που ενσωματώνει  το παλαιό  ΠΑΣΟΚ της πολιτικής αμαρτίας και της  ηθικής σήψης  και του  ΚΙΝΑΛ που αποτελεί το νέο ΠΑΣΟΚ  με  την  χρυσόσκονη  του εκσυγχρονισμού!!

Θα  είναι ένα  τετοιο κυβερνητικό συνονθύλευμα η νέα  κεντροαριστερά; Διότι, κατά τα άλλα, η κεντροαριστερά είναι αυτό που έχει περιγράψει εκπληκτικά σε πόνημά του με τίτλο «Η κεντροαριστερά ως ασθένεια» ο δοκιμιογράφος και συνεργάτης του Ελύτη, Ευγένιος Αρανίτσης. Ο οποίος  αναρωτήθηκε αν υπάρχει κεντροαριστερά «χωρίς οδικά έργα».  Υπαινίσσεται δε τη σχέση των κομμάτων που επιχειρούν σήμερα να συγκροτήσουν την κεντροαριστερά –και  τους πιθανούς συνοδοιπόρους της,  προσθέτουμε- με την πολιτικοεπιχειρηματική διαπλοκή που εκπροσωπήθηκε από εκδοτικά συγκροτήματα και εργολάβους. Τους κατασκευαστές, όχι το γλυκό… 

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS