Αλλήθωροι και τυφλοί Οίκοι

Προ λίγων ημερών είδαν το φως της δημοσιότητας προβλέψεις των ξένων Οίκων Αξιολόγησης για την Ελλάδα. Βεβαίως οι Οίκοι-προφήτες είναι οι ίδιοι που απέτυχαν να προβλέψουν την κρίση και βεβαίως την κατάρρευση της Lehman Brothers με όλες τις συνέπειες για την αμερικανική Οικονομία και τους επενδυτές.


Πέραν των διαφορετικών εκτιμήσεων για τα ποσοστά της ανάπτυξης –σε μία χώρα που ούτως ή άλλως προβλέπουν ότι οι εισαγωγές θα είναι περισσότερες από τις εξαγωγές, άρα παραγωγικός τζίφος, θεωρούν ότι θα σημειώσει αύξηση η ιδιωτική κατανάλωση, όταν μάλιστα για ορισμένους Οίκους η ανάπτυξη είναι κατω από το ποσοστό της πρόβλεψης για την αύξηση της κατανάλωσης και ο μέσος όρος απασχόλησης κάτω από το ποσοστό της προβλεπόμενης ιδιωτικής κατανάλωσης. Εκτός αν οι Οίκοι υπολογίζουν ως κατανάλωση την συρροή στα κινέζικα μαγαζιά και στα διάφορα bazaar που έχουν γίνει περισσότερα και από τα ενεχυροδανειστήρια του Ριχάρδου και στα οποία ο πελάτης θεωρεί ακριβό το πουκάμισο έτσι και κάνει περισσότερο από τα 2,99 ευρώ!!

Α! Υπάρχει και η κατανάλωση καφέ στα διάφορες καφετέριες που αποτελούν την μόνη επένδυση τα τελευταία χρόνια...

Τα αναφέρουμε αυτά διοτι και πάλι οι συγκεκριμένοι Οίκοι, που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα μπόνους των στελεχών τους, έχουν σηκώσει και πάλι κεφάλι, μετά την αποτυχία τους. Και δεν ξέρουμε σε ποια τάρταρα θα ρίξουν τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία χωρίς βεβαίως την δική τους βοήθεια, διότι αρκεί ο κ.Τσίπρας, έχουν φτάσει στο 4,3% που πρέπει να καταβάλουμε σε όποιον τα αγοράσει. Φαντασθείτε όταν αρχίσουν να κάνουν παιγνίδι δια των ιδιοτελών αξιολογήσεών τους προς όφελός των δικών τους επενδύσεων και πελατών, που μπορεί να φτάσουν τα ελληνικά χαρτιά. Κατά τα άλλα βγαίνουμε στις αγορές..

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS