Η αλήθεια και οι ψεδαισθήσεις της κυβέρνησης

Επίσημες, ελληνικές και ξένες, στατιστικές  αποκαλύπτουν την δυσμενή εικόνα του βιοτικού επιπέδου στην Ελλάδα με τη συνεχή φτωχοποίηση των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια. Το αποκορύφωμα της γνώριμης όσο και θλιβερής αυτής πραγματικότητας είναι οι συνεχείς  διαπιστώσεις μελετών , σύμφωνα με τις οποίες η συνολική ετήσια κατανάλωση τροφίμων στη χώρα μας έχει μειωθεί  κατά 27%. Με το ποσοστό αυτό να φτάνει ακόμη και στο 32,3% για τα φτωχότερα των ελληνικών νοικοκυριών.

Η απλή μετάφραση των στατιστικών αυτών στοιχείων είναι ότι στην Ελλάδα, οι Έλληνες αναγκάζονται να περιορίσουν ακόμη και την κατανάλωση βασικών ειδών διατροφής προκειμένου να αντεπεξέλθουν, οικονομικά, στην καλπάζουσα φτωχοποίησή τους. Βεβαίως ως ευμάρεια θα μεταφράζει η κυβέρνηση τις αγορές που κάνουν οι Έλληνες την Καθαρή Δευτέρα τιμώντας την παράδοση, σε ελιές, χαλβά και λαγάνες!

Γονείς και λοιποί συγγενείς αναγκάζονται να στερηθούν τα αναγκαία, προκειμένου να συντηρούν με χαρτζιλίκι από το γλίσχρο εισόδημά τους τα παιδιά τους, καθώς όπως   έρευνα της ΔιαΝΕΟσις έδειξε, η μισή γενιά του ηλικιακού εύρους από 18 έως 35 ετών βασίζεται, οικονομικά, σε αυτούς.

Ήδη όχι μόνο οι ελληνικές στατιστικές –διότι η κυβέρνηση έχει μία δυσανεξία σε ό, τι ανακοινώνει η Τράπεζα της Ελλάδος ή το γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής- αλλά και η ίδια η Eurostat κατ’ επανάληψη στις πανευρωπαϊκές ΄ερευνές της έχει επιβεβαιώσει ότι ένας στους τρεις Έλληνες ζει στο όριο της φτώχειας, ενώ το 1/5 του πληθυσμού, δηλαδή περί τα 2.000.000 Ελλήνων, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του σε ζωτικά υλικά αγαθά ακόμη και μετά την χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων!

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα των Μνημονίων οι όροι των οποίων επιδεινώθησαν την περίοδο της αριστερής διακυβέρνησης, καθώς η ιδιορρυθμία της διαπραγματευτικής τακτικής Τσίπρα και ο τρόπος ικανοποίησης των υποχρεώσεων που η ίδια η κυβέρνηση ανελάμβανε, οδήγησαν στην απώλεια της ελληνικής αξιοπιστίας. Και κατ’ επέκταση σε αυστηρότερους όρους εξσφάλισης των δανειστών, σε βάρος βεβαίως του ελληνικού λαού. Τι μεγαλύτερη απόδειξη χρειαζόμαστε για τις ευθύνες αυτές της κυβέρνησης και του Τσίπρα προσωπικώς, όταν μάλιστα σε σχετικά πρόσφατη έρευνα οι χειμαζόμενοι Έλληνες εμφανίζονται να εμπιστεύονται περισσότερο από την κυβέρνηση το επάρατο...ΔΝΤ;;;

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS