Το σύνδρομο της Στοκχόλμης

Όσο περνάει ο καιρός αλλά και όσα δειχνουν τα λεγόμενα και οι πραξεις του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας έχει κατασταλάξει σε ποια ομάδα ψηφοφόρων σκοπεύει να απευθυνθεί από εδώ και στο εξης. Είναι η φτωχοποιημένη τάξη της ελληνικής κοινωνιας την οποία πάντως ο ίδιος έφερε σε αυτην την κατάσταση.

Προσδοκά δε ότι τα θύματά του αυτά διακατέχονται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, εγκλωβισμένα στο επίπεδο στο οποίο εκείνος τους εγκλώβισε και, επομένως θα ταυτισθούν μαζί του.

Οι υπολογισμοί του κ. Τσίπρα είναι λανθασμένοι. Και έχουν τον μεγάλο κίνδυνο να αποβούν μοιραίοι γι αυτόν. Διότι το τμήμα αυτό της ελληνικής κοινωνίας, τα νεότερα μέλη της οποίας έχουν ως πιθανό όραμα την εξασφάλιση μίας θέσης στο δημόσιο είναι πολύ μικρότερο σε αριθμό από εκείνους που περιφρονεί ο κ. Τσίπρας. Χώρια που όσους διορισμούς και αν επιχειρήσει να κάνει ο πρωθυπουργός αυτοί θα τελούν υπό την αυστηρή εποπτεία των δανειστών, τους οποίους  προσπαθεί να καθυσηχάσει ο κ. Τσίπρας ότι η χώρα δεν πρόκειται να επανέλθει στο παλαιό καθεστώς και πρακτικές που δημιουργησαν την σημερινή κατάσταση. Αυτοί όμως δεν πείθονται αν λάβουμε υπόψιν το ότι δεν εγκρίνουν την καταβολή της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου καθώς και ότι διαβάζουν για την δυσφορία Τσακαλώτου για τις αμετρεπείς δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ότι θα δώσει δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους. Κάτι τέτοιες αστοχίες στην ενδοκυβερνητική συνεννόηση λαμβάνονται υπόψιν από τους Θεσμούς, καθώς αντιλαμβάνονται ότι στην ελληνική κυβέρνηση τα πράγματα είναι λίγο αλαλούμ! 

Αν παραβλέψουμε το ότι ο κ Τσιπρας «δουλεύει» και τους εξω και τους εσω το συμπέρασμα είναι ότι προφανώς έχει αντιληφθει ότι η μεγάλη  πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απέναντί του και, για τον λόγο αυτό, αναζητεί υποκατάστατα σε αυτούς που περιθωριοποίησε

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS