Το Brexit και η λέξη-κλειδί

Ας επιχειρήσουμε να αναπτύξουμε μία διαφορετική, αιρετική θεωρία και πρόβλεψη, για το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί σήμερα την Ευρώπη. Και που δεν είναι άλλο από το brexit. H αναπτυσσόμενη σε αυτή την θέση θεωρία λέει ότι όσοι πιστεύουν ότι μέ όσα συμβαίνουν στην Μ.Βρεταννία, σε σχέση με το μπλέξιμο του brexit, ότι η χώρα αυτή θα υποστεί ζημία ενδεχομένως να αποδειχθεί ότι κάνουν μεγάλο λάθος.

Κι αυτό διότι παραγνωρίζουν ορισμένες αλήθειες που οι ευρωπαίοι του continent –κατά την βρεταννική έκφραση- τις διαστρεβλώνουν ή τις αποκρύπτουν.Ο λόγος απλός. Μπορεί η Μ.Βρεταννία, να ήταν μέλος της ΕΕ αλλά φρονίμως ποιούσα κράτησε το νόμισμά της και δεν έπεσε στην παγίδα του ενιαίου νομίσματος σε έναν οργανισμό κρατών με ετερόκλητες Οικονομίες.

Την φράση-κλειδί για το μέλλον της Μ. Βρεταννίας εκτός Ε.Ε. την είπε η Βασίλισσσα Ελισάβετ- η οποία προηγουμένως είχε διερωτηθεί, σύμφωνα με βρεταννικές εφημερίδες, για τους τρείς τουλάχιστον λόγους για τους οποίους θα έπρεπε η χώρα της να είναι μέλος της ΕΕ. Η φράση-κλειδί δεν ήταν άλλη από το «είμαστε Κοινοπολιτεία». Που σημαίνει ότι η Μ. Βρεταννία ανήκει σε ‘ομιλο –του οποίου τυπικώς ηγείται- 54 χωρών που αποτελούν το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού! Με ό, τι και αν αυτό σημαίνει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 28 μέλη, μετά την αποχώρηση της Μ. Βρεταννίας, και η Κοινοπολιτεία 54!
Μεταξύ δε των μελών της είναι μία ....Ήπειρος, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νότιος Αφρική, η Νέα Ζηλανδία η ανερχόμενη δύναμη Ινδία, καθώς και δύο χώρες-μέλη της Ε.Ε. Η Κύπρος και η Μάλτα. Καθόλου άσχημα...

Η Μ. Βρεταννία θα εχει -πέραν των συνεργατών της που τους αποτελούν μία ήπειρος και άλλες 53 χώρες- και την δυνατότητα να απαγκιστρωθεί από τους γραφειοκρατικούς κανόνες που έχει επιβάλλει «το βαθύ κράτος» της ΕΕ που λειτουργεί με λομπίστες, στόχος των οποίων είναι να προωθούν επ’ ανταλλάγματι τα συμφέροντα κρατων και επιχειρήσεων. Θα δημιουργήσει τους δικούς ευέλικτους τραπεζικούς κανόνες και θα μαζέψει το χρήμα απανταχού της γης, ενώ και η οικονομία της δεν θα διέπεται από τις στραγγαλιστικές κανονιστικές διατάξεις της ευρωπαίκής γραφειοκρατίας. Ποιοι δεν θα προτιμήσουν το Σίτυ που έχει και παράδοση παγκόσμιου οικονομικού κέντρου, χωρίς τις παρεμβάσεις ευρωπαίων χαρτογιακάδων που τους καθοδηγούν τα λόμπις που τα κατευθύνουν επιχειρηματικά συμφέροντα;;;;

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS