ΑΑΔΕ: Ψηφιακό το ενιαίο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης -Μειώνεται η γραφειοκρατία για τα εισαγόμενα οχήματα

ΑΑΔΕ: Ψηφιακό το ενιαίο Πιστοποιητικό Ταξινόμησης -Μειώνεται η γραφειοκρατία για τα εισαγόμενα οχήματα

Ψηφιακά μπορούν να λαμβάνουν πολίτες και επιχειρήσεις το ενιαίο πιστοποιητικό ταξινόμησης που εκδίδουν οι τελωνειακές αρχές της ΑΑΔΕ για τα εισαγόμενα καινούρια ή μεταχειρισμένα οχήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι, ιδίως εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και εταιρείες διεκπεραίωσης έχουν τη δυνατότητα, μέσω του gov.gr και με κωδικούς Taxisnet, να εκτυπώσουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ταξινόμησης οχήματος που φέρει μοναδικό αναγνωριστικό επαλήθευσης, σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας.

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει με τη νέα διαδικασία ψηφιακής ταξινόμησης των οχημάτων

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, με τη νέα διαδικασία ψηφιακής ταξινόμησης των οχημάτων:

  • Ενισχύεται η διαφάνεια με συστημική ακολουθία ελέγχων, διαλειτουργικότητα συστημάτων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και διαβαθμισμένη πρόσβαση όλων των εμπλεκομένων στα απαραίτητα στοιχεία.
  • Ελέγχονται αυτόματα οι προϋποθέσεις και οι περιορισμοί για ειδικές περιπτώσεις, όπως οχήματα πολυτέκνων ή ΑμεΑ.
  • Καταργείται η προσκόμιση τεσσάρων δικαιολογητικών (πιστοποιητικό ταξινόμησης, πιστοποιητικό συμμόρφωσης, έγκριση τύπου οχήματος, τιμολόγια πώλησης).

ΑΑΔΕ: Τεράστια η μείωση χρήσης χαρτιού, λόγω των ψηφιακών υπηρεσιών

Παράλληλα, οι συγκεκριμένες ψηφιακές υπηρεσίες καθιστούν ακόμη μικρότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς κάθε χρόνο εκτυπώνονται και διακινούνται περισσότερα από 800.000 έγγραφα για την ταξινόμηση οχημάτων, ενώ μόνο το 2022 τα οχήματα που ταξινομήθηκαν ήταν σχεδόν 290.000.

Η ΑΑΔΕ συνεργάστηκε στενά με τη γενική γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών για την υλοποίηση της διακυβερνητικής δράσης.

Η ψηφιακή ταξινόμηση οχημάτων εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών και στην προγραμματική συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών & Μεταφορών, για τη διοικητική και ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ