«Βασιλιάς» και στο Τέξας ο Χάμιλτον

«Βασιλιάς» και στο Τέξας ο Χάμιλτον

Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή «κλείδωσε» στο Όστιν των ΗΠΑ ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει και το εφετινό βαρύτιμο τρόπαιο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από εκεί που ξεκίνησε, εκεί τερμάτισε ο Χάμιλτον, αφήνοντας στην 2η θέση τον Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari και τρίτο τον ομόσταβλο του Γερμανού στην ιταλική ομάδα, Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Μαξ Φερστάπεν που εκκινούσε 16ος τερμάτισε 3ος και πήρε τον τίτλο του οδηγού της ημέρας από τους φιλάθλους της F1. Οι αγωνοδίκες του αφαίρεσαν την 3η θέση γιατί στο προσπέρασμα του τελευταίου γύρου επί του Ράικονεν πάτησε και τις 4 ρόδες του μονοθεσίου του εκτός πίστας. Έτσι στο βάθρο ανέβηκε ο Ράικονεν μαζί με τους Χάμιλτον, Φέτελ. 

YN 2017 10 23 01.05.18
Με την σημερινή του νίκη ο Χάμιλτον έφτασε τις 9 νίκες στο τρέχον πρωτάθλημα, ενώ συνολικά ήταν η 62η στην καριέρα του. Παράλληλα, η Mercedes αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές.

Απομένουν τρεις αγώνες για τη λήξη της σεζόν, με τον επόμενο να είναι προγραμματισμένος για το Μεξικό (29/10), θα ακολουθήσει το γκραν πρι της Βραζιλίας και η σεζόν θα πέσει στο Αμπου Ντάμπι.

Ο Χάμιλτον θέλει απλά ένα πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα στο Μεξικό για να στεφθεί και μαθηματικά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Βαλτέρι Μπότας ήταν πέμπτος, ενώ Οκόν, Σάινθ, Πέρες, Μάσα και Κβίατ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα. Καταστροφικός αποδείχτηκε ο αγώνας για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο, που εγκατέλειψε στον 16ο γύρο μετά από πρόβλημα στον κινητήρα της Red Bull, ενώ εννιά γύρους μετά ακολούθησε για τον ίδιο λόγο ο Φερνάντο Αλόνσο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ