Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

Σε μία εποχή βίαιης μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση, στην οποία η Cupra συμμετέχει και η ίδια με το Born, η νέα premium ισπανική εταιρεία, εξακολουθεί να επιμένει και στην βενζίνη.

Με Hatchback μοντέλα όπως το Leon, στέισον εκδόσεις, όπως το leon Sportstourer  και εκδόσεις SUV όπως το εντυπωσιακό Formentor, αποδεικνύοντας ότι η χαρά της οδήγησης μαζί με το πλατύ χαμόγελο του οδηγού εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν, σε όλη την γκάμα των ιπποδυνάμεων των μοντέλων της, αρχής γενομένης από τους 150 ίππους του Leon της δοκιμής μας μέχρι τους 390 ίππους του Formentor.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ

Το Cupra Leon αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε με σκοπό να ανανεώσει την κατηγορία των συμπαγών οικογενειακών μοντέλων υψηλών επιδόσεων, συνδυάζοντας στοιχεία που πρέπει να έχει κάθε μοντέλο της συγκεκριμένης κατηγορίας, όπως εμφάνιση, σχεδιασμό , επιδόσεις και δυναμισμό.

Cover CUPRA Leon

ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ

Σκοπός του Leon είναι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Cupra: «να κερδίσουμε και τον πλέον απαιτητικό οδηγό, αναπτύσσοντας περαιτέρω την μάρκα, σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό».

ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Το Leon χρησιμοποιεί την νέα άκαμπτη πλατφόρμα MQB  Evo αναπτύσσοντας  ένα εντυπωσιακό σύνολο προηγμένων τεχνολογιών σε συνδυασμό με μια σειρά δυναμικών και ιδιαίτερα εξελιγμένων  κινητήρων  από τους 150 μέχρι  τους 310 ίππους.

ΔΥΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Εκτός του πεντάθυρου Hatchback, το μοντέλο διατίθεται και στην εντυπωσιακή και μακρύτερη σε διαστάσεις, στέισον έκδοση Sportstourer, για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν ακόμη καλύτερα επιδόσεις , άνεση και πρακτικότητα.

ΙΣΧΥΡΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Η συνολική γκάμα κινητήρων των δύο μοντέλων, περιλαμβάνει ισχυρούς κινητήρες 150  μέχρι 310 ίππων, απλών, ήπια υβριδικών ή plug-in, υψηλής απόδοσης.

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1498 κυβικών εκατοστών των 150 ίππων και των 250 Nm ροπής, που είναι και πρώτος στην σειρά, συνδυάζεται στην πλέον απλή έκδοση με 6αρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Είτε, όπως στο αυτοκίνητο της δοκιμής μας, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και το  ήπια υβριδικό σύστημα 48 V, το οποίο βοηθά πολλαπλά τον κινητήρα.

CUPRA Leon 01 HQ 1

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Οι 150 ίπποι, του e TSI σε συνδυασμό με το καλά κλιμακωμένο και γρήγορο αυτόματο κιβώτιο, εξασφαλίζουν στο πεντάθυρο αμάξωμα των 1360 κιλών, επιτάχυνση  8.7 δευτερόλεπτων από στάση και τελική ταχύτητα 214 χλμ/ωρ, τιμές από τις καλύτερες στην κατηγορία, που δικαιώνουν απόλυτα τον σπορ χαρακτήρα των μοντέλων της εταιρείας.

ΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης, το Comfort για ήπια οδήγηση και χαμηλές τιμές κατανάλωσης, το Sport που επιδρά εκτός των άλλων και στο τιμόνι και το Individual στο οποίο ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις δικές του επιλογές και ρυθμίσεις.

ΧΑΜΗΛΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ

Από πλευράς κατανάλωσης, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από το εργοστάσιο και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων (ACT)  στις χαμηλές στροφές και γενικά όταν δεν υπάρχει μεγάλο φορτίο. Το αποτέλεσμα είναι
χαμηλές γενικά τιμές, που κυμαίνονται και κάτω των 6.5 λίτρων, με μια μέση τιμή, στο πρόγραμμα Comfort, 7.1 λίτρων με ελαφρύ δεξί πόδι.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

H  συνδεσιμότητα  τόσο εντός όσο και εκτός αυτοκινήτου η οποία κρατά τον οδηγό πάντα ενήμερο όπου και αν βρίσκεται , όπως και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού, είναι από τα καλύτερα που έχει φτιάξει ποτέ η εταιρεία.

CUPRA makes electric vehicle

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ

Στο σαλόνι η σχεδίασή του ταμπλό, η ποιότητα των υλικών , οι συναρμογές, το φινίρισμα, τα μαλακά υλικά και η πολυτέλεια εντυπωσιάζουν από την πρώτη στιγμή. καθιστώντας το Cupra Leon, ξεχωριστό στην κατηγορία του.
Η μεγάλη οθόνη αφής, που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, είναι πλήρης πληροφοριών και εφαρμογών και δεν απαιτεί ιδιαίτερη πολύωρη εξοικείωση.

Η ευδιάκριτη ψηφιακή και πρακτική οθόνη του πίνακα οργάνων, είναι πληρέστατη παρέχοντας ακόμη και τις πλέον ψαγμένες πληροφορίες, όπως την απεικόνιση των πλευρικών και των εγκάρσιων επιταχύνσεων.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ

Οι χώροι για τέσσερις πέντε επιβάτες  ανήκουν στα πλεονεκτήματα του Leon, όπως και η χωρητικότητα των 270/380 ως 1301 λίτρων  του χώρου αποσκευών.
Από πλευράς εξοπλισμού, μόνο βασική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η έκδοση, αφού η σπορτίφ σχεδίαση, οι 18αρες ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 225/40/18, τα χαρακτηριστικά φώτα LED, η επιθετική μάσκα και ο φαρδύς διάχυτης με τις δύο παράλληλου σχήματος εξατμίσεις, δίνουν χαρακτηριστικά το στίγμα του Cupra Leon.

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι πληρέστατος από κάθε άποψη με τα σπορ καθίσματα να ξεχωρίζουν τονίζοντας τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

ΑΨΟΓΟ ΟΔΗΓΙΚΑ

Οδηγικά το Cupra Leon σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Το άκαμπτο πλαίσιο , η σφικτή ρύθμιση των αναρτήσεων, η  παρουσία πολλαπλών συνδέσμων πίσω και τα 18αρια λάστιχα, εξασφαλίζουν ένα πολύ δυναμικό προφίλ στο αυτοκίνητο, που καθίσταται ακόμη πιο έντονο με την παραμετροποίηση των οδηγικών προγραμμάτων, που στην επιλογή σπορ, δείχνει τον αληθινό χαρακτήρα του οχήματος, πάντα με  γνώμονα την οδηγική ευχαρίστηση.
Επιπλέον το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, ΧDS, διορθώνει σχεδόν τα πάντα, προτού το καταλάβει ο  οδηγός.

Ανθεκτικά, ισχυρά με καλή αίσθηση και αντοχή  αποδεικνύονται  και τα τέσσερα δισκόφρενα σε κάθε περίπτωση.

Η άνεση των αναρτήσεων τέλος είναι σαφώς προσαρμοσμένη στον σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

CUPRA Leon DE Cover

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

Από πλευράς τιμών αγοράς , η εισαγωγική έκδοση των 150 ίππων, ξεκινά από τα 29.490  ευρώ  ενώ το αυτοκίνητο της δοκιμής μας με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ξεκινά από 31.990 ευρώ, τιμές που κρίνονται προσιτές και πλήρως ανταγωνιστές.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το  Cupra Leon δείχνει πως δεν ξεχνά το παρελθόν. Μπορεί να είναι πλέον μία ξεχωριστή εταιρεία από το 2018,όμως οι ρίζες του ξεκινούν από  το μακρινό 2002, όταν  ξεχώριζε με   1800 κυβικά , με 210 και 225 ίππους προκαλώντας τον τότε ανταγωνισμό έχοντας γαλουχίσει μια δυναμική γενιά οδηγών, που συνδύαζαν τον σπορ χαρακτήρα και  τις επιδόσεις με την προσιτή τιμή αγοράς.

Ολοκληρωμένο από κάθε άποψη, δυναμικό και ξεχωριστό το σημερινό Cupra Leon, εξακολουθεί να ασπάζεται την ίδια λογική, απευθυνόμενο, σε εκείνους που αναζητούν την χαρά της οδήγησης, τις επιδόσεις, την ασφάλεια, την πληρότητα και την οδική συμπεριφορά, σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές αγοράς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ