«Έγδυσαν» πανάκριβη Porsche στη μέση του δρόμου

«Έγδυσαν» πανάκριβη Porsche στη μέση του δρόμου

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές αυτοκινήτων, με τους ιδιοκτήτες ΙΧ να κοιμούνται με τον φόβο ότι θα ξυπνήσουν και θα δουν το αυτοκίνητό τους να λάμπει δια της απουσίας του.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι κλέφτες δεν προχωρούν στην ολική κλοπή του ΙΧ λόγω των αντικλεπτικών τεχνολογιών που φέρουν τα σύγχρονα ΙΧ, αλλά περιορίζονται στην αφαίρεση κάποιων τμημάτων στο εξωτερικό του.

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε στη γερμανική πόλη Ντίσελντορφ το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιανούαριου, με «θύμα» μια Porsche Taycan Cross Turismo. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Reddit το πολυτελές ηλεκτρικό ΙΧ μοιάζει βανδαλισμένο.

Οι αετονύχηδες αφαίρεσαν τους μπροστινούς κεντρικούς προβολείς της Taycan, προφανώς προκειμένου να τους πουλήσουν στη μαύρη αγορά και να αποκομίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο κέρδος.

Στην προσπάθειά τους, μάλιστα, να αφαιρέσουν γρήγορα τα φώτα δεν δίστασαν να «κακοποιήσουν» το μοντέλο, διαλύοντας κυριολεκτικά τις επιφάνειες γύρω από τους προβολείς.

klopi porsche

Πέρα, λοιπόν, από την απώλεια των προβολέων που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ, ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Porsche θα χρειαστεί να επισκευάσει τόσο το καπό όσο και τα φτερά του μοντέλου, βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιογραφικά Μέσα, δεν είναι το πρώτο περιστατικό αφαίρεσης φωτιστικών σωμάτων από κάποιο αυτοκίνητο της Porsche, μιας και είχαν καταγραφεί αντίστοιχα τόσο το 2021 όσο και το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η Cross Turismo αποτελεί την πιο περιπετειώδη εκδοχή της Taycan, συνδυάζοντας πρακτικότητα με αρκούντως ικανοποιητικές off-road ικανότητες λόγω της αυξημένης απόστασής της από το έδαφος.

Η τιμή του μοντέλου στην Ελλάδα ξεκινάει από τα 108.380 ευρώ η οποία αφορά την έκδοση Taycan 4 Cross Turismo.

Το μήκους 4.974 χλστ. μοντέλο αποδίδει 380 ίππους (476 PS με overboost) και 500 Nm που του επιτρέπουν να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,1 δλ. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 220 χλμ./ώρα και η αυτονομία φτάνει τα 490 χλμ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ