Ελαστικό σε κίνηση - Τι συμβαίνει στο εσωτερικό του

Ελαστικό σε κίνηση - Τι συμβαίνει στο εσωτερικό του

Κάποιος έβαλε μια κάμερα Go-Pro μέσα σε ελαστικό, μαζί με ειδικά σφαιρίδια ζυγοστάθμισης και έπειτα βγήκε κανονικά στον δρόμο. Η εσωτερική του λειτουργία, δεν είναι κάτι που βλέπεις κάθε μέρα.

Έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία λοιπόν, να παρακολουθήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε έναν τροχό, κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Και αυτό χάρη στο video από το κανάλι Warped Perception, στο YouTube. Για καλύτερο αποτέλεσμα ή γενικότερα για να διαπιστώσουμε εάν στην πράξη λειτουργούν, προστέθηκαν και οι λεγόμενες… χάντρες ισορροπίας.

Μικροσκοπικές μπάλες από πλαστικό ή γυαλί που τοποθετούνται επίσης μέσα στο ελαστικό για να παίξουν κατά κάποιο τρόπο το ρόλο της ζυγοστάθμισης, ώστε να υπάρχει καλύτερη συμπεριφορά στην κύλιση. Εμάς βέβαια, μας ενδιαφέρει περισσότερο να παρατηρήσουμε τι γίνεται στο ελαστικό, καθώς κυκλοφορεί στην άσφαλτο.

Αξίζει να αναφερθεί (όποιος δει το παρακάτω video θα το διαπιστώσει ο ίδιος), πως όταν ο άνθρωπος έβαλε αρχικά το ελαστικό στο μηχάνημα για να το ζυγοσταθμίσει έβγαζε μεγαλύτερο νούμερο από ότι με τα ειδικά σφαιρίδια μέσα + την κάμερα. Δεν είναι ότι εξισορροπίστηκε εντελώς η κατάσταση, όμως κάτι φάνηκε πως κάνουν τελικά.

Είναι κάπως παράξενο να έχεις εικόνα στο εσωτερικό ενός τροχού. Όμως με αυτόν το τρόπο αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής, την επιβάρυνση που δέχεται και πως πάλλεται από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Βλέπουμε στην πράξη, πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα ελαστικά στην ασφάλειά μας. Για αυτό και πρέπει να ελέγχονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την εξωτερική τους κατάσταση. Να έχουν πάντα την σωστή πίεση και φυσικά να αντικαθίστανται άμεσα, όταν κρίνεται σκόπιμο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ