Νέο Opel Corsa-E ... ασφάλεια, επιδόσεις και οικονομία [test]

Νέο Opel Corsa-E ... ασφάλεια, επιδόσεις και οικονομία [test]

Προτού ακόμη γίνει ευρύτερα γνωστό, το  Corsa αναδείχτηκε ήδη “Best Buy Car of Europe” από τον θεσμό AUTOBEST, απέσπασε το “Connected Car Award” του Auto Bild group και κατέκτησε τον τίτλο του “Company Car Of The Year” .

ΕΚΤΗ ΓΕΝΙA  CORSA

Το  νέο Opel Corsa-e "εκδημοκρατίζει" την ηλεκτροκίνηση, όπως τονίζει το εργοστάσιο. 

Με τη νέα, έκτη γενιά Corsa, η Opel προσφέρει για πρώτη φορά μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση (με μπαταρία) με αυτονομία έως 337 km κατά το πρότυπο WLTP.

07 Opel Corsa e 511092

ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ 7 ΙΝΤΣΩΝ

Το Corsa-e προσφέρει αυτόματο έλεγχο κλιματισμού με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικό χειρόφρενο και σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί καθώς και Multimedia radio συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμη οθόνη αφής 7” και ψηφιακό cockpit. 

03 Opel Corsa e 506905

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 

Συστήματα όπως αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και ανίχνευση πεζού και διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας (active lane assist), αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition) και έλεγχο ταχύτητας (cruise control) προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό. Το Corsa-e Elegance, ικανοποιεί σχεδόν κάθε απαίτηση. . Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει προβολείς LED, ζάντες αλουμινίου 16” και δερμάτινο τιμόνι. Η νέα γενιά Corsa περιλαμβάνει επιπλέον συστήματα ασφαλείας, πρωτοποριακά για την κατηγορία και εμφανίζονται στις εκδόσεις GS Line & Ultimate. 

03 Opel Corsa e 506919

136 ΙΠΠΟΙ

Το νέο Corsa-e υιοθετεί προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης. Με αυτονομία έως 337 km, σύμφωνα με το WLTP, το πενταθέσιο Corsa-e είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση χωρίς μεγάλους περιορισμούς. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά. Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω επιτοίχιου φορτιστή (wall box), ταχυφορτιστή ή καλωδίου για οικιακές πρίζες – ενώ η εγγύηση της μπαταρία παρέχει κάλυψη οκτώ ετών/160.000km. 

05 Opel Corsa e 506907

ΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ 

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από τρία προγράμματα οδήγησης – Normal, Eco και Sport. Το Sport mode επιτείνει τη δυναμική συμπεριφορά, με μέτριες επιπτώσεις στην αυτονομία. Στο Eco mode, το Corsa-e υποστηρίζει τον οδηγό ώστε να επιτύχει την πλέον αποδοτική λειτουργία, που αναζητά. 

07 Opel Corsa e 511092

8.1 ΔΕΥΤ 0-100 ΧΛΜ

Το σύστημα κίνησης του Corsa-e συνδυάζει οδήγηση μηδενικών ρύπων με μέγιστη οδηγική απόλαυση. Με ισχύ 100kW (136hp) και μέγιστη, άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm, επιτυγχάνει αξιοσημείωτη απόκριση, ευελιξία και αρκετά δυναμικές επιδόσεις. Το Corsa-e χρειάζεται μόλις 2,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 50 km/h, και μόνο 8,1 δεύτερα για το σπριντ 0 - 100 km/h – τιμές εφάμιλλες των σπορ αυτοκινήτων. Η μέγιστη ταχύτητα των 150km/h είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη.

09 Opel Corsa e 511093

ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 

Η  προσεγμένη συμπεριφορά του Corsa-e δεν οφείλεται μόνο στο σύγχρονο μοτέρ μόνιμου μαγνήτη αλλά και στη σπορ σχεδίαση το μοντέλου, που διατηρεί τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις των προηγούμενων γενιών. Με μήκος 4,06 m, το Corsa παραμένει ένα ευέλικτο, πρακτικό πενταθέσιο, με έξυπνη διάταξη χώρων. Αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι τροχοί αναδεικνύουν περαιτέρω την εμφάνιση και βελτιώνουν την απόδοση. Η γραμμή οροφής παραπέμπει σε μοντέλο coupé και είναι 48mm χαμηλότερη από αυτή του προκατόχου του, χωρίς όμως να περιορίζει το χώρο πάνω από το κεφάλι των επιβατών. Ο οδηγός κάθεται 28mm χαμηλότερα. 

ΘΕΤΙΚΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Η θετική οδική συμπεριφορά και οι δυναμικές επιδόσεις οφείλονται στο χαμηλότερο κέντρο βάρους. Η πιο άμεση απόκριση και η δυναμική συμπεριφορά αυξάνουν  την θετική αίσθηση  του οδηγού . 

Το αυτοκίνητο πάρα τα επί πλέον 300 κιλά της μπαταρίας, αντιδρά θετικά στο δρόμο σε κάθε περίπτωση, χωρίς να ξαφνιάζει , έχει καλή κατευθυντικοτητα στις υψηλές ταχύτητες, περιορισμένες κλίσεις στις γρήγορες στροφές και δυνατά και αποτελεσματικά φρένα. Οι ενισχυμένες αναρτήσεις, λόγω του αυξημένου βάρους κρατούν ξεκούραστους τους επιβάτες σε όλους σχεδόν τους δρόμους και μόνο στα βαθειά εγκάρσια χαντάκια θορυβούν. 

12 Opel Corsa e 506898

ΜΕ ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Το Corsa-e χρησιμοποιεί μία αντλία θερμότητας για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας. Μία αντλία θερμότητας είναι πιο αποδοτική από ένα συμβατικό σύστημα HVAC (θέρμανσης/εξαερισμού/κλιματισμού), καθώς καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τη μπαταρία, προς όφελος της αυτονομίας. 

18 Opel Corsa e 511100

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης, γνωστά από ανώτερες κατηγορίες οχημάτων, κάνουν το ντεμπούτο τους στο Corsa-e. Μεταξύ των κορυφαίων χαρακτηριστικών είναι το προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED® matrix, που η  Opel προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων. Τα οκτώ στοιχεία LED, ελεγχόμενα από μια εμπρός κάμερα υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς, προσαρμόζουν συνεχώς τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και στο περιβάλλον. Το Corsa-e διατίθεται επίσης προαιρετικά με αποδοτικά φώτα LED που εξοικονομούν πάνω από 80% ενέργεια συγκριτικά με τα φώτα αλογόνου, χωρίς μείωση της έντασης του φωτισμού. Το αντίθετο, χάρη σε μία ειδική τεχνολογία κατόπτρου, οι προβολείς LED κάνουν τη νύχτα μέρα.

12 Opel Corsa e 511094

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

Προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού αυξάνουν αισθητά το επίπεδο ασφάλειας. Χάρη στην high-tech εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης ανιχνεύει τώρα πρόσθετες πληροφορίες, όπως σήματα LED. Τα όρια ταχύτητας που αποθηκεύονται στο σύστημα εμφανίζονται επίσης στην οθόνη. 

36 Opel Corsa e 511114

ΜΕ ΡΑΝΤΑΡ 

Προαιρετικός έλεγχος ταχύτητας (cruise control) με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα κάνουν την πρεμιέρα τους στο νέο Corsa. Εάν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει ακούσια από τη λωρίδα του, το σύστημα active lane assist εφαρμόζει διορθωτική παρέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης. Το σύστημα κρατά επίσης το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας. Το adaptive cruise control (προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας) διατηρεί μία συγκεκριμένη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, με το βοήθεια ραντάρ και κάμερας με αισθητήρες. Το σύστημα προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες stop & go, φρενάροντας το αυτοκίνητο μέχρι να σταματήσει και ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος.

Τέλος διατίθεται σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.

25 Opel Corsa e 511107

ΕΓΧΡΩΜΗ ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ

Νέα συστήματα infotainment που περιλαμβάνουν το Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0”, όπως και η κορυφαία πρόταση Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”  διασφαλίζουν πλήρη συνδεσιμότητα για τους οδηγούς και τους επιβάτες του νέου Corsa. Το Corsa-e προσφέρει επίσης τη νέα υπηρεσία “Opel Connect”. Χρήσιμες λειτουργίες, όπως άμεση σύνδεση με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήση έκτακτης ανάγκης (eCall), παρέχουν πρόσθετη ξεγνοιασιά σε οδηγούς και επιβάτες. Με το e-remote control , οι πελάτες μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση φόρτισης, να ρυθμίζουν τις ώρες φόρτισης ή να προγραμματίζουν τη θερμοκρασία του εσωτερικού πριν ξεκινήσουν το ταξίδι, μέσω της εφαρμογής “myOpel” σε ένα συμβατό smartphone. Η εφαρμογή “Free2Move” (δεν διατίθεται προς το παρόν στην Ελλάδα) όχι μόνο προσφέρει μία λίστα με τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης και πρόσθετες πληροφορίες αλλά παρέχει και δυνατότητα πληρωμής.

41 Opel Corsa e 511285

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Ένα πλήρες ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο, με τεχνολογία και συστήματα ασφαλείας δανεισμένα από μεγαλύτερες κατηγορίες, με πολύ καλές επιδόσεις, αυξημένη αυτονομία,καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές, θετική οδική συμπεριφορά και πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Σίγουρα αξίζει τα λεφτά του για οσους αναζητούν ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

του Δημήτρη Κληρονόμου

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ