Formula 1: Έγραψε ιστορία στη Μόντσα ο Verstappen -10η σερί νίκη, έσπασε το ρεκόρ του Vettel

Formula 1: Έγραψε ιστορία στη Μόντσα ο Verstappen -10η σερί νίκη, έσπασε το ρεκόρ του Vettel

Ιστορία έγραψε την 3η Σεπτεμβρίου 2023 στην πίστα της Μόντσα ο Max Verstappen, ο οποίος έγινε ο πρώτος στα χρονικά της Formula 1 που κατάφερε να φτάσει τις 10 σερί νίκες.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull συνέχισε την κυριαρχία του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 2023, παρά το γεγονός ότι εκκίνησε από τη δεύτερη θέση. Έτσι, με 10 διαδοχικές καρό σημαίες έσπασε το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πριν λίγο καιρό ο Sebastian Vettel.

Στο μοναδικό λάθος (και αυτό μικρό) του Carlos Sainz στον αγώνα, ο Verstappen κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία, την οποία δεν έχασε στο υπόλοιπο του αγώνα, όπως έχει κάνει τόσες και τόσες φορές στην πορεία του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Sergio Perez, ο οποίος «κλείδωσε» το 1-2 στην πρώτη σειρά για τη Reb Bull, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Ισπανός πιλότος της Ferrari, που κράτησε πίσω του τον ομόσταυλό του στη Scuderia, Charles Leclerc.

Formula 1: Η ιστορική νίκη του Verstappen στη Μόντσα ήρθε με... υπομονή

Το ιταλικό γκραν πρι καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά 20 λεπτά, καθώς στη διάρκεια του γύρου σχηματισμού η Alpha Tauri του Yuki Tsunoda παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα και χρειάστηκε να γίνουν άλλοι τρεις γύροι και μια ολιγόλεπτη διακοπή, πριν δοθεί η εκκίνηση του αγώνα.

Ο George Russell ακολούθησε τα ντουέτα των Red Bull και Ferrari, ενώ αντίστοιχη επίδοση σημείωσαν και οι Mercedes στο 5-6 με τον Lewis Hamilton να ακολουθεί τον team mate του.

Ο Alexander Albon έδωσε άλλη μια σπουδαία παράσταση, καθώς τερμάτισε στην έβδομη θέση με τη Williams του, βρισκόμενος μπροστά από τους Lando Norris (McLaren), Fernando Alonso (Aston Martin) και Valtteri Bottas (Alfa Romeo) που συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Με αυτήν την κατάταξη ολοκληρώθηκε ένας σπουδαίος αγώνας, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία όχι τόσο για την εξέλιξή του, αν και κράτησε το ενδιαφέρον μέχρι τέλους, αλλά κυρίως για την ιστορική του σημασία.

Η πρώτη δεκάδα του γκραν πρι της Μόντσα:

  1. Max Verstappen, Red Bull/Honda
  2. Sergio Pérez, Red Bull/Honda -6.064
  3. Carlos Sainz Jr., Ferrari -11.193
  4. Charles Leclerc, Ferrari -11.377
  5. George Russell, Mercedes -23.028
  6. Lewis Hamilton, Mercedes -42.679
  7. Alexander Albon, Williams/Mercedes -45.106
  8. Lando Norris, McLaren/Mercedes -45.449
  9. Fernando Alonso, Aston Martin/Mercedes -46.294
  10. Valtteri Bottas, Alfa Romeo/Ferrari -1:04.056

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ