Formula 1: Καρό σημαία για τον Μπότας στο Αμπου Ντάμπι

Formula 1: Καρό σημαία για τον Μπότας στο Αμπου Ντάμπι

Την τρίτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 πανηγύρισε σήμερα ο Βάλτερι Μπότας, με τον Φινλανδό πιλότο της Mercedes να βλέπει πρώτος την πτώση της καρό σημαίας στο Grrand Prix στο Άμπου Ντάμπι, με το οποίο ολοκληρώθηκε η φετινή περίοδος.

Η γερμανική ομάδα έκανε το «1-2», αφού δεύτερος τερμάτισε ο Βρετανός κάτοχος του τίτλου, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Σε έναν αγώνα καθαρά διαδικαστικό, αφού η Mercedes είχε ήδη εξασφαλίσει τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές, τα «ασημένια βέλη» ταπέδειξαν την υπεροχή τους έναντι των υπόλοιπων ομάδων, καθώς η διαφορά του τρίτου Φέτελ από τον δεύτερο Χάμιλτον ήταν μεγαλύτερη των 15 δευτερολέπτων.

Να σημειωθεί ότι ο Χάμιλτον έγινε ο τρίτος οδηγός μετά τους Χουάν Μανουέλ Φάτζιο και Μίκαελ Σουμάχερ που κατακτά τον τίτλο και βαθμολογείται σε κάθε αγώνα της σεζόν.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι και η τελευταία εμφάνιση του Φελίπε Μάσα στη Formula 1, με τον Βραζιλιάνο να «κλείνει» τη βαθμολογούμενη δεκάδα. Παράλληλα, η Renault «σκαρφάλωσε» στην έκτη θέση της κατάταξης των κατασκευαστών.

Τους τρεις πρώτους ακολούθησαν κατά σειρά στην πρώτη δεκάδα οι, Κίμι Ράικονεν (Ferrari), Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Renault), Σέρχιο Πέρες (Force India), Εστεμπάν Οκόν (Force India) και Φερνάντο Αλόνσο (McLaren).

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ