Formula 1: Νικητής ο Μπότας στο γκραν πρι της Αυστρίας

Formula 1: Νικητής ο Μπότας στο γκραν πρι της Αυστρίας

Σε θρίαμβο του Βάλτερι Μπότας εξελίχθηκε το γκραν πρι της Αυστρίας.

Ο «πιλότος» της Mercedes εκκίνησε από την pole position και πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στον 9ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πίστα της Red Bull κοντά στο Σάλτσμπουργκ.

Πίσω από τον Φινλανδό βρέθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ενώ στο πόντιουμ ανέβηκε για δεύτερο σερί γκραν πρι ο οδηγός της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο (είχε πάρει την πρώτη θέση στον προηγούμενο αγώνα του Αζερμπαϊτζάν).

Παρά το γεγονός ότι ο Φέτελ τερμάτισε στην 2η θέση, εντούτοις αύξησε στους 14 τους βαθμούς από τον Λιούις Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών (153 έναντι 139), μιας και ο Βρετανός «πιλότος» της Mercedes πήρε την 4η θέση (εκκίνησε από την 8η λόγω της ποινής που του επιβλήθηκε μετά τα επίσημα δοκιμαστικά).

Ο Βαλτέρι Μπότας μετά τη μεγάλη νίκη του (δεύτερη στο τρέχον παγκόσμιο πρωτάθλημα) έφτασε στους 111 βαθμούς και ελπίζει ακόμη και στον τίτλο!

Ο αγώνας δεν είχε πολλές εναλλαγές, παρά την πίεση που άσκησαν οι Φέτελ και Χάμιλτον για να προσπεράσουν στο τέλος τους Μπότας και Ρικιάρντο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ