Formula 1: «Άπιαστος» στο «σπίτι του» ο Χάμιλτον

Formula 1: «Άπιαστος» στο «σπίτι του» ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής στο γκραν πρι του Σίλβερστον.

Ο οδηγός της Mercedes πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στον 10ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και, πλέον, η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου παίρνει... φωτιά.

Η σημασία του αγώνα ήταν τέτοια που ο Λιούις Χάμιλτον δεν είχε κανένα περιθώριο να χάσει κι άλλο έδαφος. Έδειξε τις διαθέσεις του στα επίσημα δοκιμαστικά και σήμερα ήταν κυρίαρχος από το ξεκίνημα έως το τέλος του γκραν πρι. Δεν απειλήθηκε από κανέναν, ενώ σε κάποια στιγμή είχε ακόμη και διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Ραϊκόνεν!

Ο Βρετανός πανηγύρισε την 4η σερί νίκη και 6η συνολικά μέσα στο «σπίτι του» και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που βρέθηκε σε κακή μέρα και περιορίστηκε στην 7η θέση. Ο εκπληκτικός, Βάλτερι Μπότας, αν και εκκίνησε από την 9η θέση (λόγω ποινής που του είχε επιβληθεί) κατάφερε να τερματίσει πίσω από τον ομόσταβλό του, ενώ τρίτος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari.

Στους 176 βαθμούς ανέβηκε ο Χάμιλτον, ενώ 177 έχει ο πάντα πρωτοπόρος Φέτελ. Πλέον, η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου κορυφώνεται ενώ φτάσαμε στα... μισά του δρόμου (απομένουν 10 αγώνες). Πάντα μέσα στο παιχνίδι του τίτλου παραμένει και ο Μπότας, ο οποίος έχει 154 βαθμούς.

Ο Φερστάπεν τερμάτισε στην 4η θέση, με τους Ρικιάρντο, Χούλκενμπεργκ να ακολουθούν στην κατάταξη, ενώ στην οκτάδα μπήκε ο Όκον, με τους Πέρες και Μάσα να παίρνουν την 9η και 10η θέση, αντίστοιχα.

Επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι αυτός στην Βουδαπέστη (γκραν πρι Ουγγαρίας) στις 30 Ιουλίου.

16 7dr5

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS