Formula 1: Νικητής στη Βαρκελόνη ο Χάμιλτον

Formula 1: Νικητής στη Βαρκελόνη ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής του 5ου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στην Βαρκελόνη.

Ο Βρετανός πιλότος εκκίνησε από την pole positiion και τελικά ήταν αυτός που μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα κατάφερε να περάσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ και να τερματίσει πρώτος πανηγυρίζοντας την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.. Ο Γερμανός οδηγός της Feffari τερμάτισε στην 2η θέση, αν και μέχρι τον 42ο γύρο είχε την πρωτοπορία, κι εξακολουθεί να προπορεύεται στην κατάταξη. Στο πόντιουμ ανέβηκε και ο Αυστραλός, Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull.

Ο Χάμιλτον στο συγκεκριμένο αγώνα έδειξε τη μεγάλη του κλάση, Αν και ξεκίνησε πρώτος είδε την Ferrari του Φέτελ να περνάει μπροστά, με τον Γερμανό να μπαίνει πρώτος στα πιτ στον 15ο γύρο.

Στον 35ο γύρο, όμως, οι άνθρωποι της Mercedes βρήκαν την ευκαιρία να τραβήξουν εκ νέου μέσα τον Χάμιλτον, βάζοντάς του τη μαλακή γόμα. Η Ferrari στον αμέσως επόμενο γύρο έβαλε τη μέση γόμα στον Φέτελ, ο οποίος διατήρησε την πρωτοπορία μέχρι τον 42ο γύρο.

Εκεί ο Χάμιλτον τον προσπέρασε, άνοιξε τη διαφορά και τελικά ήταν αυτός που πήρε τη μεγάλη νίκη. Ο ομόσταβλος του Χάμιλτον, Βάλτερι Μπότας δεν κατάφερε να τερματίσει, αν και βρισκόταν στην 3η θέση. Ο Φινλανδός εγκατέλειψε (βλάβη στον κινητήρα), με αποτέλεσμα ο Ρικιάρντο να βρει την ευκαιρία και να ανέβει στο πόντιουμ.

Με τη σημερινή νίκη του ο Χάμιλτον πλησίασε τον Φέτελ στους έξι βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.

14 5dr5

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ