Καλορίζικο το νέο αμάξι και καλοδεχούμενα και τα έξτρα κόστη του!

Καλορίζικο το νέο αμάξι και καλοδεχούμενα και τα έξτρα κόστη του!

Η αγορά του καινούργιου αμαξιού, είναι ένα ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός και μπορεί να νομίζεις ότι έχεις τελειώσει με τα μεγάλα έξοδα, όμως υπάρχουν και κάποια επιπλέον κόστη που σε περιμένουν.

Τα έξτρα έξοδα που έρχονται με την αγορά του νέου αυτοκινήτου θα εξαρτηθούν και από το αν το νέο σου αυτοκίνητο είναι «του κουτιού» ή μεταχειρισμένο. Πριν ξεκινήσεις να αγχώνεσαι, διάβασε τον οδηγό που δημιουργήσαμε για εσένα και μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα έξτρα κόστη ενός καινούργιου αυτοκινήτου.

Έξτρα κόστη σε αυτοκίνητα «του κουτιού»

Αφού πήρες την απόφαση να επενδύσεις σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο και όχι σε ένα μεταχειρισμένο, τα έξοδα που θα χρειαστεί να καλύψεις αφορούν:

  1. Έξοδα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας
  2. Έξοδα μεταβίβασης αυτοκινήτου
  3. Αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου
  4. Πληρωμή τελών κυκλοφορίας

iStock 1356582773

Έξτρα κόστη σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Τα έξτρα κόστη σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα δεν διαφέρουν με εκείνα των καινούργιων αυτοκινήτων. Από τη στιγμή που καταλήξεις σε συμφωνία με τον πωλητή του αυτοκινήτου για την τελική τιμή αγοράς, μετά μένουν:

  1. Τα έξοδα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας
  2. Τα έξοδα μεταβίβασης αυτοκινήτου
  3. Η πληρωμή των τελών
  4. Η αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου.

Για τα τέλη μεταβίβασης και το κόστος τους, μπορείς να συμβουλευτείς τον παρακάτω πίνακα.

Έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας και άδειας κυκλοφορίας

Οι πινακίδες κυκλοφορίας καθώς και η άδεια κυκλοφορίας απαιτούν τη συγκέντρωση ορισμένων δικαιολογητικών και την κατάθεση ενός ποσού που αφορά το τέλος αδείας, το οποίο ανέρχεται στα 75 ευρώ για επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης και το τέλος μεταβίβασης το οποίο εξαρτάται κατά βάση από τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα του αυτοκινήτου και διαμορφώνεται ως εξής.

Επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα

   

Κατηγορία

Κινητήρας σε κυβικά εκατοστά.

Τέλος μεταβίβασης

Α

51 - 400

30€

Β

401 - 800

45€

Γ

801 - 1300

60€

Δ

1301 - 1600

90€

Ε

1601 - 1900

120€

ΣΤ

1901 - 2500

145€

Ζ

>2501

205€

Για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών τόσο για καινούργια αυτοκίνητα όσο και για μεταχειρισμένα και την κατάθεσή τους σε Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, μπορείς να ενημερωθείς από την ενότητα «Άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες για επιβατηγό ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο όχημα και για μοτοσυκλέτα» του gov.gr.

iStock 1406120430

Έξοδα Μεταβίβασης αυτοκινήτου

Αφού πληρώσεις το τέλος μεταβίβασης αυτοκινήτου, θα πρέπει να ακολουθήσεις μία διαδικασία η οποία πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται ραντεβού για την κατάθεση των δικαιολογητικών σε κάποια δημόσια υπηρεσία.

Ο πωλητής του αυτοκινήτου, μπορεί να εισέλθει στην ενότητα «Μεταβίβαση οχήματος ιδιωτικής χρήσης» του gov.gr, να επιλέξει την Περιφέρεια που θα σταλεί το αίτημα μεταβίβασης και να καταχωρήσει το ΑΦΜ του αγοραστή. Για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας ο πωλητής θα χρειαστεί τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ( πρώτα όμως θα γίνει εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου) και το ΑΦΜ του αγοραστή.

Αγορά ασφάλειας αυτοκινήτου

Για να κυκλοφορήσεις με το νέο σου αυτοκίνητο, θα πρέπει να το ασφαλίσεις το συντομότερο καθώς η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική από το Νόμο. Θα χρειαστείς ασφάλεια, είτε το αυτοκίνητο είναι καινούργιο είτε είναι μεταχειρισμένο. Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου δεν μεταφέρεται από τον έναν ιδιοκτήτη στον άλλο. Ακόμη, το κόστος της θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως το είδος της ασφάλειας, η διάρκεια του συμβολαίου, τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, η εμπορική του αξία, η ηλικία του οδηγού κ.α.

Πριν προχωρήσεις σε μια βιαστική αγορά, κάνε την έρευνά σου ώστε να μάθεις τα διαθέσιμα πακέτα ασφάλισης των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών, να ενημερωθείς για τις καλύψεις τους και να αγοράσεις online την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου. Με την online αγορά της ασφάλειας αυτοκινήτου, θα λάβεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε 2’ λεπτά στο email σου και χωρίς κόπο.

Όπως κατάλαβες το νέο αυτοκίνητο, έρχεται με κάποια έξτρα κόστη όμως τι αξία έχουν λίγα παραπάνω έξοδα, μπροστά στην απόλαυση της αυτονομίας και την ανεξαρτησίας; Τακτοποίησέ τα το συντομότερο και καλές διαδρομές!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ