Νέο Skoda Karoq ... Εμφάνιση, δύναμη και οικονομία [test]

Νέο Skoda Karoq ... Εμφάνιση, δύναμη και οικονομία [test]

Ήταν το  2017 όταν   παρουσιάστηκε το δεύτερο μοντέλο της  εταιρείας στην κατηγορία των μεσαίων SUV, το γνωστό KAROQ. 

Ένα εντυπωσιακό οικογενειακό all-rounder SUV, που στην πάροδο του χρόνου κέρδισε πολλές και σημαντικές διακρίσεις, αποτελώντας  παράλληλα  μία ιδιαίτερα μεγάλη εμπορική επιτυχία για την εταιρία , με πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις στις 60 αγορές του κόσμου στις οποίες και διατέθηκε.

ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ

Πέρσι παρουσιάστηκε τo νέο KAROQ, ένα  επίσης εντυπωσιακό  SUV, με φρέσκια, μοντέρνα σχεδίαση και προηγμένα τεχνολογικά συστήματα αναφορικά με την υποβοήθηση της οδήγησης και την ψηφιακή συνδεσιμότητα.

YN 2023 11 22 20.53.55

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

 Με το νέο πλήρως ανανεωμένο μοντέλο, το εργοστάσιο  φιλοδοξεί να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιτυχημένη εμπορική πορεία του KAROQ , καθιστώντας το  βασικό και κύριο πυλώνα για την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων του

ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Το νέο KAROQ διαθέτει ένα περισσότερο εκφραστικό και δυναμικό design το οποίο ακολουθεί τα πρότυπα της νέας σχεδιαστικής ταυτότητας της εταιρείας.

Η καινούργια φαρδύτερη εξαγωνική μάσκα ψυγείου, ο νέος εμπρός προφυλακτήρας με τις εισαγωγές αέρα στα δύο του άκρα και οι στενοί προβολείς LED δημιουργούν μία πιο ισχυρή παρουσία στον δρόμο.

ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

Με μήκος στα 4,38 m και μεταξόνιο στα 2,625 m, το νέο KAROQ παραμένει ένας σωστός συνδυασμός compact διαστάσεων, μεγάλων για την κατηγορία χώρων και διακριτικού στυλ.

YN 2023 11 22 20.54.29

ΝΕΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ

Πλέον τα νέα φώτα ημέρας χωρίζονται πλέον στα δύο και για πρώτη φορά το νέο KAROQ μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με προβολείς FULL LED Matrix. Η  μοντέρνα σχεδίαση στο πίσω μέρος τονίζεται από τα νέα πιο λεπτά πίσω φώτα τεχνολογίας LED, τα δυναμικά φλας και την μεγαλύτερη αεροτομή οροφής που συνεισφέρει στην βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής γενικότερα.

ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ

Ειδικά σε συνδυασμό και με τις νέες ζάντες αλουμινίου οι οποίες συνοδεύονται από αεροδυναμικά καλύμματα Αero, την κάλυψη του δαπέδου και τα πλαϊνά πτερύγια στα πίσω παράθυρα, το νέο KAROQ έχει από τους καλύτερους συντελεστές αεροδυναμικής στην κατηγορία (Cd=0.30), κάτι που του εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα θορύβου αλλά και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

YN 2023 11 22 20.54.11

ΕΥΡΥΧΩΡΟ ΣΑΛΟΝΙ

Το προσεγμένο ευρύχωρο και με  άφθονες διαμόρφωσης σαλόνι συμπληρώνει τον περιπετειώδη αλλά ταυτόχρονα και οικογενειακό χαρακτήρα του all-rounder SUV νέου μοντέλου .

 Επίσης υπάρχουν πολυάριθμα Simply Clever χαρακτηριστικά, πρακτικά τραπεζάκια στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων και πολλές έξυπνες λύσεις αποθηκευτικών χώρων. Στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθεται το ευέλικτο σύστημα πίσω καθισμάτων VarioFlex, με πολλές δυνατότητες εναλλακτικής διαμόρφωσης του σαλονιού. Σε συνδυασμό με την εργονομική σχεδίαση του ταμπλό και τις πολλές πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα, το σαλόνι του νέου KAROQ προσφέρει ένα  πολύ φιλόξενο και άνετο εσωτερικό περιβάλλον.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΧΩΡΩΝ

Οι τέσσερις πέντε επιβάτες απολαμβάνουν σημαντική για την κατηγορία άνεση και ευρυχωρία, χάρη στην πολύ καλή εκμετάλλευση των διαθέσιμων χώρων που εξασφαλίζει το μήκους 2.625 mm μεταξόνιο.

Ο χώρος των αποσκευών έχει χωρητικότητα που φθάνει τα 521 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα επεκτείνεται έως τα 1.630 λίτρα (ή τα 1.810 λίτρα μετά την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων VarioFlex).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Πλέον στο σαλόνι διατίθεται  μια διευρυμένη γκάμα χρωμάτων και υλικών για περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης με βάση τις ανάγκες και την αισθητική του κάθε αγοραστή.

YN 2023 11 22 20.55.33

ΤΡΙΖΩΝΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

 Ο προαιρετικός τριζωνικός κλιματισμός Climatronic παρέχει μεγαλύτερη άνεση ενώ μία νέα διακοσμητική επένδυση στο ταμπλό και τις πόρτες σε συνδυασμό με τα πρόσθετα χρώματα στον Ambient εσωτερικό φωτισμό LED, δημιουργούν μία πιο ευχάριστη και μοντέρνα αίσθηση στο σαλόνι για τους επιβάτες.

ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η αυξημένη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών στο εσωτερικό υπογραμμίζει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νέου KAROQ και την έμφαση που δίνει η εταιρεία  στην βιωσιμότητα. Η προαιρετικά διαθέσιμη επένδυση καθισμάτων ECO, χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά μη ζωικής προέλευσης, όντας παράλληλα υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής ποιότητας και εμφάνισης.

YN 2023 11 22 20.55.04

ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ

Το ανανεωμένο  KAROQ εφοδιάζεται με μία πληθώρα από προηγμένα συστήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης και την ασφάλεια των επιβατών. Μεταξύ αυτών διατίθενται: έως και 9 αερόσακοι, Predictive Cruise Control και Travel Assist, Front Assist με City Emergency braking, Multi-collision braking και FULL LED Matrix προβολείς.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΑΦΗΣ

Τα  νέα συστήματα Infotainment τρίτης γενιάς με οθόνες αφής 8’’ έως 9,2’’ ενσωματώνουν κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας, όπως φωνητικό έλεγχο, ψηφιακό βοηθό Laura, λειτουργία SMART LINK με ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου Apple και υπηρεσίες Skoda Connect.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Μέσω του MySkoda app μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως έλεγχος λειτουργιών του αυτοκινήτου όπως για παράδειγμα το κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των θυρών, η εμφάνιση του χώρου στάθμευσης κ.ά. To νέο μοντέλο εφοδιάζεται επίσης με μερικές έξυπνες λύσεις, όπως για παράδειγμα η θύρα USB-C στον καθρέπτη για την φόρτιση on-board κάμερας ή προαιρετική θήκη Phone Box στην κεντρική κονσόλα για ασύρματη φόρτιση του κινητού τηλεφώνου κ.α

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ

Το νέο KAROQ  με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.5 TSI κινητήρα 150 ίππων,  με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT) και σε συνδυασμό με το 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG, αποτελεί μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση πού  διατίθεται σε ενδιαφέροντα επίπεδα εξοπλισμού.

YN 2023 11 22 20.54.48

ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Με δεδομένο το βάρος των 1400 + κιλων, το KAROQ  των 150 ίππων και σε συνδυασμό με το  7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις, για την κατηγορία του. Τα 100 χλμ/ωρ από στάση εμφανίζονται σε 8.7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 220 χλμ/ωρ. Επιδόσεις που σαφώς χαρακτηρίζουν και έναν διακριτικό σπορ χαρακτήρα. .

Η κατανάλωση, σε συνδυασμό με την απενεργοποίηση των κυλίνδρων και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, εμφανίζεται  ιδιαίτερα χαμηλή, με μέσες  τιμές κοντά στα 5.6 με 5.8 λίτρα στα 100 χλμ ,που μπορούν να κατέβουν  και άλλο με προσεκτική χρήση, ενώ παραμένουν  χαμηλές ακόμη και με βαρύ δεξιό πόδι.

ΘΕΤΙΚΑ ΟΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ο οδηγός κάθεται σχετικά ψηλά , απολαμβάνει καλή ορατότητα και πρακτικότητα χειρισμών και οργάνων και παραμένει ξεκούραστος στα άνετα καθίσματα όπως και οι επιβάτες.

Ακολουθώντας την παράδοση του συγκροτήματος, το καινούργιο KAROQ, διαθέτει ιδιαίτερα άκαμπτο πλαίσιο και προσεκτικά ρυθμισμένες αναρτήσεις, με αποτέλεσμα πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά σε κάθε περίπτωση. Σαν προσθιοκίνητο δεν υποστρέφει, ελέγχεται εύκολα ακόμη και στα όρια πρόσφυσης, έχει πολύ καλή κατευθυντικότητα στις υψηλές ταχύτητες  και γενικά εμπνέει εμπιστοσύνη στον οδηγό ακόμη και αν υπερβάλει.

Το σύστημα διεύθυνσης  συγκεντρώνει θετικά σχόλια για την αμεσότητα και την πληροφόρηση που παρέχει, όπως επίσης και τα φρένα για την απόδοση και την ανθεκτικότητα τους.

Τέλος οι σωστά ρυθμισμένες αναρτήσεις, κρατούν τους επιβάτες ξεκούραστους στους περισσότερους δρόμους, ενώ οι θόρυβοι κύλισης εμφανίζονται ιδιαίτερα μειωμένοι όπως και οι αεροδυναμικοί θόρυβοι.

YN 2023 11 22 20.54.20

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το νέο KAROQ αποτελεί στο σύνολο του μια  σημαντική πρόκληση για την κατηγορία του από κάθε άποψη, προσφέροντας στοιχεία που ο ανταγωνισμός δυσκολεύεται να πλησιάσει.

Με μοντέρνα και εντυπωσιακή σχεδίαση, μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, ιδιαίτερα εξελιγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης, πληρότητα εξοπλισμού, ποιότητα φινιρίσματος και κατασκευής, προσεγμένο σαλόνι, πολύ καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση βενζίνης , θετική οδική συμπεριφορά και άνεση στο δρόμο, είναι αναμφισβήτητα μια ιδιαίτερα καλή επιλογή στην συγκεκριμένη κατηγορία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ