Νέο Suzuki S-Cross 4Χ4 Full  Hybrid ... Τεχνολογία αιχμής [test]

Νέο Suzuki S-Cross 4Χ4 Full Hybrid ... Τεχνολογία αιχμής [test]

Σε μια εποχή στην οποία τα Crossover  και τα  SUV συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις των  αγοραστών  και  βρίσκονται φυσικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αυτοκινητοβιομηχανιών, η Suzuki με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία, δεκαετίες τώρα στο χώρο της τετρακίνησης δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη.

Το νέο S Cross αποτελεί ένα πολύ καλό δείγμα των ικανοτήτων της εταιρείας αλλά της γνωστής Ιαπωνικής αξιοπιστίας, προσφέροντας, εξελιγμένη Full Hybrid τεχνολογία, κορυφαία τετρακίνηση, χώρους και ποιότητα κατασκευής  σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές αγοράς, κάτι σπάνιο για την κατηγορία αυτή.

HYBRID και FULL HYBRID  ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Το νέο S Cross, διατίθεται εκτός των άλλων εκδόσεων, σαν  Hybrid, 129 ίππων και  Full Hybrid, 116 ίππων, με ή χωρίς τετρακίνηση.

Η έκδοση της δοκιμής μας ήταν η τετρακίνητη Full Hybrid που συνοδεύεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι  σχέσεων.

17136259011448451734092900807225

ΦΩΤΑ LED

Χαρακτηριστικό της ανανέωσης αποτελεί η καινούρια πρόσθια μάσκα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα  αποπνέει δυναμισμό και δύναμη και  συμπληρώνει τους κομψούς προβολείς και τα πίσω φώτα LED. Τα τετραγωνισμένα φρύδια στους θόλους των μπροστινών και των πίσω τροχών, σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες ασημί χρώματος στο μπροστινό και το πίσω μέρος χαρίζουν τον απαραίτητο δυναμικό χαρακτήρα στο νέο μοντέλο.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΩΡΟΙ

Στο σαλόνι ο χώρος επιβατών προσφέρει άνεση έως και 5 ατόμων ,ενώ ο αποθηκευτικός χώρος χωρητικότητας 430 λίτρων είναι εξαιρετικά ευέλικτος  και πρακτικός. Η έξτρα πανοραμική ηλιοροφή  και το κομψά εξοπλισμένο εσωτερικό ενισχύουν ακόμα περισσότερο την εικόνα του νέου, S Cross που ξεχωρίζει αμέσως.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η προσοχή στη λεπτομέρεια τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική σχεδίαση δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο πακέτο που εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο τον απαραίτητο δυναμικό SUV χαρακτήρα του, αλλά και μια σαφή αίσθηση περιπέτειας, που διακρίνεται από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα.

Η ξεχωριστή εικόνα ξεκινά από την εντυπωσιακή εμφάνιση της μπροστινής μάσκας σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα.

Το λογότυπο S δεσπόζει ανάμεσα σε χρωμιωμένες μπάρες που ενισχύουν την αίσθηση δυναμισμού της μεγάλης εντυπωσιακής μάσκας. Στο μπροστινό και στο πίσω μέρος υπάρχουν λεπτομέρειες ασημί χρώματος που αναδεικνύουν επιπλέον τον  δυναμικό χαρακτήρα του νέου S-CROSS. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα LED προσθέτουν μια ακόμη πινελιά στο στυλ, ενώ τα τετραγωνισμένα προστατευτικά φρύδια των θόλων των τροχών δημιουργούν μια νέα αίσθηση στην πλευρική σχεδίαση, στην οποία οι μυώδεις γραμμές του αυτοκινήτου ενισχύονται από τη δυναμική σχεδίαση. Οι ασημί ενσωματωμένες ράγες οροφής είναι και εντυπωσιακές και λειτουργικές  ενισχύοντας τη συνολική  περιπετειώδη εμφάνιση  του νέου μοντέλου.

17136259855855345092535180598324

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Πλέον το νέο S Cross διατίθεται σε οκτώ χρώματα, για να καλύψει περισσότερες επιλογές. Στα χρώματα της σειράς Pearl Metallic περιλαμβάνονται τα Titan Dark Gray, Cosmic Black και Canyon Brown. Στη σειρά των χρωματικών τόνων Pearl περιλαμβάνονται το Cool White, Energetic Red και Sphere Blue. Τα χρώματα Silky Silver Metallic και το απλό λευκό White ολοκληρώνουν τη χρωματική παλέτα.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ

Η  δυναμική εξωτερική σχεδίαση, και η άνεση  εσωτερικά χαρακτηρίζουν σαφώς το νέο μοντέλο.

Το σαλόνι είναι ιδιαίτερα φωτεινό  χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που προσφέρουν επιπλέον αυξημένη ορατότητα στον οδηγό. Από το μεγάλο παρμπρίζ έως την έξτρα πανοραμική ηλιοροφή, η καμπίνα δίνει αίσθηση ευρυχωρίας και  άνεσης. Τα εργονομικά,  έξτρα, δερμάτινα καθίσματα διαθέτουν πλεκτή σχεδίαση, με συνθετικό δέρμα στο κέντρο, το οποίο ταιριάζει με την εκλεπτυσμένη αισθητική που πρεσβεύει το μοντέλο.

ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Η εμφάνιση του ταμπλό αναδεικνύει τον κομψό και λειτουργικό χαρακτήρα του οχήματος και τα προηγμένα συστήματα τεχνολογιών που διαθέτει. Το μεγάλο πλάτος του πίνακα οργάνων διαθέτει τρισδιάστατη σχεδίαση για μια πιο δυναμική όψη υψηλής ποιότητας. Το υψηλό επίπεδο της τεχνολογίας του εσωτερικού χώρου γίνεται αισθητό χάρη σε διάφορα στοιχεία, όπως η οθόνη ηχοσυστήματος 9 ιντσών, η οποία προσφέρει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με smartphone και προβάλλει διάφορες πληροφορίες για το όχημα.

17136264201967161216516467028663

ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ALLGRIP

Η εικόνα της προηγμένης τεχνολογίας ενισχύεται επίσης χάρη στον περιστροφικό διακόπτη του συστήματος ALLGRIP SELECT που προηγείται του ανταγωνισμού.

ΔΙΖΩΝΙΚΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ταυτόχρονα η αίσθηση άνεσης ενισχύεται και τον αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, ο οποίος προσφέρει την δυνατότητα στους συνεπιβάτες να  επιλέξουν διαφορετική θερμοκρασία για τον οδηγό και τους επιβάτες, εξασφαλίζοντας το ιδανικό κλίμα στην καμπίνα ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Γενικά από την ευρύχωρη καμπίνα έως την πρακτικότητα του αποθηκευτικού χώρου, το νέο S-CROSS   καλύπτει τις περισσότερες απαιτήσεις  του οδηγού και των επιβατών, τόσο στις αστικές μετακινήσεις όσο και στα ταξίδια.

ΠΟΛΛΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ

Λόγω της καλής εκμετάλλευσης των χώρων είναι σημαντικό επίσης ότι στο βωμό της άνεσης των μπροστινών καθισμάτων δεν έχει  θυσιαστεί η άνεση των πίσω επιβατών.  Η καμπίνα διαθέτει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους  που επιτρέπουν στους επιβάτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την διαδρομή.

Επιπλέον το νέο διαιρούμενο πίσω κάθισμα κατά 60:40 εξασφαλίζει τη δυνατότητα πολλαπλής εκμετάλλευσης του χώρου για πολλές διαφορετικές αποσκευές, οι οποίες αποθηκεύονται στον ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο χωρητικότητας 430-1230 λίτρων, από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΗΛΙΟΡΟΦΗ

Ξεχωρίζει επίσης η έξτρα ηλιοροφή με τα διπλά συρόμενα γυάλινα πάνελ να δημιουργούν ένα εξαιρετικά μεγάλο άνοιγμα στην περίπτωση της έξτρα ηλιοροφής.

Όταν η έξτρα πανοραμική  ηλιοροφή είναι κλειστή, τα γυάλινα πάνελ έχουν συνδυαστικό μήκος 1.000 mm. Όταν η ηλιοροφή είναι ανοιχτή, το άνοιγμα έχει μήκος 560 mm.

Ακόμη στον εξοπλισμό του νέου S-CROSS περιλαμβάνονται επίσης:

  • Κονσόλα οροφής με φώτα ανάγνωσης
  • Κεντρικό κουτί μπροστινής κονσόλας με θύρα USB
  • Κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός και κουτί κονσόλας
  • Κεντρικό υποβραχιόνιο πίσω με ποτηροθήκες και πολλές ακόμη λεπτομέρειες, που αποδεικνύονται χρήσιμες στα ταξίδια.

17136260814153965514003473869497

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Ξεκινώντας από την απόδοση του ατμοσφαιρικού κινητήρα DUALJET των 1462 κυβικών εκατοστών, μέχρι τη σιγουριά που προσφέρει το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT σε συνδυασμό με το μεγάλο πλήθος συστημάτων ασφαλείας Suzuki Safety Support, το νέο S-CROSS μπορεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό με ιδιαίτερη άνεση και ευκολία

MΠΑΤΑΡΙΑ ΙΟΝΤΩΝ ΛΙΘΙΟΥ

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας DUALJET 1,5 λίτρων άμεσου και έμμεσου ψεκασμού, των 102 ίππων που διαθέτει επίσης άφθονη ροπή 138 Nm απο χαμηλά και ιδιαίτερα υψηλή συμπίεση 13 :1, ενισχύεται από έναν ελαφρύ ηλεκτροκινητήρα  (MGU) 33 ίππων και ροπής 60 Nm και μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου τάσης 140V, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να φθάνει τους 116 ίππους.

ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Το ηλεκτρικό μοτέρ παίρνει κίνηση είτε από τον θερμικό κινητήρα είτε κατευθείαν από τη μπαταρία που έχει συνολική χωρητικότητα 840 Wh και φορτίζεται κατά περίπτωση ή από το σύστημα ανάκτησης ενέργειας στις επιβραδύνσεις κλπ είτε από τον κινητήρα βενζίνης.

Σε σχέση τώρα με τον τούρμπο κινητήρα των 129 ίππων της ήπια Υβριδικής έκδοσης, η διαφορά είναι  ότι μπορείς να κινηθείς αμιγώς ηλεκτρικά με προσεκτική χρήση, με ταχύτητες έως και 60  χλμ /ωρ σε απόσταση 4.5 χλμ. Γεγονός που σημαίνει συνδυαστικά πολύ χαμηλές καταναλώσεις που, όπως θα δούμε παρακάτω, μπορούν να βρεθούν και κάτω από τα 5.0 λίτρα / 100 χλμ κατά περίπτωση.

1713626191551233011763569566300

ΑΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ

Το σύστημα άμεσου ψεκασμού βελτιστοποιεί τον έλεγχο  του χρονισμού και της πίεσης του καυσίμου για καλύτερη απόδοση και αποδοτικότητα. Επιπλέον, χάρη στον μεταβλητό χρονισμό της βαλβίδας εισαγωγής (VVT), τη βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) και την υψηλότερη σχέση συμπίεσης, διασφαλίζεται καλύτερη αποδοτικότητα και δύναμη σε όλη την κλίμακα των στροφών.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Ουσιαστικά λοιπόν το σύστημα χρησιμοποιεί την ενέργεια που ανακτά από την επιβράδυνση για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου και για τη βελτίωση της  απόδοσης. Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου περιορίζοντας τη ροπή του κινητήρα και αντισταθμίζοντας την ενέργεια αυτή μέσω της ηλεκτρογεννήτριας. Όταν το σύστημα κρίνει ότι ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση, μία από τις δύο λειτουργίες, ο έλεγχος αναπλήρωσης ροπής ή η ενίσχυση ροπής, ενισχύουν την απόκριση, την ομαλή κίνηση και την επιτάχυνση του οχήματος. Η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί κατά την επιβράδυνση και έτσι βελτιώνει ακόμα περισσότερο την εξοικονόμηση καυσίμου. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υποστηρίζει τον κινητήρα όταν πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, όπως σημειώσαμε το σύστημα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου περιορίζοντας τη ροπή του κινητήρα και αντισταθμίζοντας την ενέργεια αυτή μέσω της ηλεκτρογεννήτριας. ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση, μία από τις δύο λειτουργίες, ο έλεγχος αναπλήρωσης ροπής ή η ενίσχυση ροπής βοηθούν στην καλύτερη απόκριση, την ομαλή κίνηση και την βελτιωμένη επιτάχυνση του οχήματος.

17136262146577098932352416290114

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Το νέο S Cross μπορεί να συμπεριφέρεται θετικά σε όλα τα εδάφη και τις συνθήκες οδήγησης χάρη στο σύστημα ALLGRIP SELECT αποκλειστικής  τεχνολογίας της ιαπωνικής εταιρείας.

Τέσσερις λειτουργίες με εύκολη επιλογή (Auto, Sport, Snow και Lock) διευκολύνουν τον οδηγό να επιλέξει τη ρύθμιση τετρακίνησης που ταιριάζει καλύτερα στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης προσαρμόζει τη ροπή που μεταφέρεται  στους πίσω τροχούς και αξιοποιεί το ESP®, την ενέργεια του κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης και άλλα επίσης ενσωματωμένα συστήματα, για τη χρήση των συγκεκριμένων τεσσάρων λειτουργιών οδήγησης.

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

Η νέα μεγάλη οθόνη διαθέτει τις πιο σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες, όπως το Apple CarPlay®, το Android Auto™, την αναγνώριση φωνής και την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω της λειτουργίας Bluetooth®. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης ραδιόφωνο, συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και ταινιών μέσω USB, αλλά και η δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής μέσω iPod και Bluetooth®. Για να μην χάνεις την επαφή με το όχημά , στην οθόνη αυτή εμφανίζονται και πολλές πληροφορίες , όπως οι λεπτομέρειες εξοικονόμησης καυσίμου, η αυτονομία οδήγησης, η ροή ενέργειας του υβριδικού συστήματος, αλλά και προειδοποιήσεις και εικόνες από την κάμερα οπισθοπορείας, την πανοραμική κάμερα 360 μοιρών και τους πίσω αισθητήρες στάθμευσης, που βοηθούν σημαντικά τον οδηγό να αποφεύγει τυχόν εμπόδια.

ΕΓΧΡΩΜΗ ΟΘΟΝΗ ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

Ειδικότερα οι εκδόσεις  GL και GL+ διαθέτουν  οθόνη WVGA 7'', ενώ η έκδοση GLX διαθέτει οθόνη HD 9'' και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης που υποστηρίζει ακόμα και τη λειτουργία αναγνώρισης φωνής.

Στον πίνακα οργάνων, η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 4,2” απεικονίζει γραφικά μια ποικιλία πληροφοριών για την υποστήριξη της οδήγησης σε όλες τις περιπτώσεις.

17136260309686346856919173285843

ΠΡΟΗΓΕΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αναμφισβήτητα  ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες μιας άνετης και ξέγνοιαστης οδηγικής εμπειρίας είναι η σιγουριά που αισθάνεται ο οδηγός για το αυτοκίνητό του και για τις οδηγικές του ικανότητες.

Πάνω σε αυτή ιδέα το Suzuki Safety Support κάνει πιο απλή και ασφαλή την οδήγηση  και πολύ πιο διασκεδαστική, διαθέτοντας  τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας  Suzuki Safety Support και  αξιοποιώντας τις κάμερες και τους αισθητήρες, για να υποστηρίξει τον οδηγό στην κίνηση αλλά και στον τομέα της ασφάλειας γενικότερα σε όλες τις περιπτώσεις.

ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ ΛΕΙΖΕΡ

Στην κίνηση μπροστά, η μονή κάμερα και ο αισθητήρας λέιζερ κρίνουν αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με οχήματα ή πεζούς. Μόλις ανιχνευτεί κάποια δυνητική κατάσταση σύγκρουσης, το σύστημα DSBS εκπέμπει μια προειδοποίηση ή ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα πέδησης, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  STOP & GO

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο σύστημα Adaptive Cruise Control στην περίπτωση του αυτόματου κιβώτιου 6 σχέσεων, διαθέτει λειτουργία Stop & Go. Βοηθά την επιτάχυνση και την πέδηση διατηρώντας ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Όταν είναι απαραίτητο, όπως σε περιπτώσεις κυκλοφοριακής συμφόρησης, η λειτουργία Stop & Go μπορεί να ακινητοποιήσει εντελώς το αυτοκίνητο και στη συνέχεια όταν το προπορευόμενο όχημα μετακινηθεί, μπορεί να κινήσει ξανά το αυτοκίνητο εντός 2 δευτερολέπτων χωρίς να προβληματίσει τον οδηγό.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Είναι σημαντικό ότι η προβολή των 360 μοιρών που διατίθεται, βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση. Τέσσερις κάμερες (μπροστά, πίσω και δύο πλευρικά) προσφέρουν πληθώρα εικόνων, έτσι ώστε ο οδηγός να έχει καλύτερη εικόνα του οχήματος, συμπεριλαμβανομένης και μιας εικόνας 3D για ασφαλή εκκίνηση, καθώς και μια εικόνα του οχήματος σε κάτοψη για ασφαλέστερη στάθμευση. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη στην οθόνη ηχοσυστήματος 9'' η οποία περιλαμβάνεται στον εξοπλισμό της έκδοσης GLX και αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική.

17136260546748984620173145254980

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΛΩΡΙΔΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Επίσης σημαντικό είναι οτι σε ταχύτητες 60 χλμ/ώρα και άνω, η κάμερα ανιχνεύει τη λευκή διαγράμμιση των λωρίδων στα αριστερά και στα δεξιά του οχήματος και ειδοποιεί τον οδηγό με μια ηχητική προειδοποίηση και μια προειδοποιητική ένδειξη όταν κρίνει ότι το όχημα παρεκκλίνει από τη λωρίδα του.

Επίσης σε  ταχύτητες 65 χλμ/ώρα και άνω, η κάμερα χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό της λωρίδας στην οποία κινείται το όχημα. Όταν κρίνεται ότι το όχημα είναι πιθανό να παρεκκλίνει από τη λωρίδα του, το σύστημα DSBS βοηθά αυτόματα τον οδηγό να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα ελέγχοντας το τιμόνι μέσω του συστήματος διεύθυνσης.

Ακόμη σε ταχύτητες 60 χλμ/ώρα και άνω, η λειτουργία προειδοποίησης εκτροπής υπολογίζει την πορεία της κίνησης του οχήματος και ενημερώνει τον οδηγό με ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις σε περίπτωση παρέκκλισης του οχήματος που οφείλεται σε υπνηλία ή σε άλλες αιτίες από τις οποίες δημιουργούνται προβλήματα ασφαλείας στην οδήγηση.

17136260814153965514003473869497

ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΑ  ΟΔΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

Ένα ακόμη νέο σύστημα χρησιμοποιεί την κάμερα για την ανίχνευση πινακίδων κυκλοφορίας, όπως όρια ταχύτητας, περιοχές όπου απαγορεύεται η προσπέραση, περιοχές όπου παύουν να ισχύουν περιορισμοί και άλλα βοηθητικά οδικά σήματα, και τα εμφανίζει στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων ως υπενθύμιση για τον οδηγό. Στην οθόνη μπορούν να εμφανίζονται έως και τρία οδικά σήματα ταυτόχρονα, προειδοποιώντας τον οδηγό προκειμένου να ρυθμίσει την ταχύτητα του.

ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΥΦΛΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ

Στην περίπτωση τώρα, που ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας και ανιχνευτεί κάποιο όχημα σε τυφλό σημείο, στον εξωτερικό καθρέφτη εμφανίζεται μια προειδοποιητική ένδειξη που αναβοσβήνει γρήγορα, η οποία συνοδεύεται και από μια ηχητική ειδοποίηση, προκειμένου η αλλαγή λωρίδας να γίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια. Το σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου ανιχνεύει οχήματα που βρίσκονται ή πλησιάζουν τα πίσω τυφλά σημεία και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, για  μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΣΥΣΤΗΜΑ HILL HOLD

Το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου Hill Hold διευκολύνει την εκκίνηση σε ανηφόρες, καθώς δεν επιτρέπει στο όχημα να φύγει προς τα πίσω όταν ο οδηγός πάρει το πόδι του από το πεντάλ του φρένου για να πατήσει το πεντάλ του γκαζιού, ιδιαίτερα όταν ο δρόμος έχει μεγάλη κλίση.

ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

Στην διαδικασία που ο οδηγός κάνει όπισθεν για να εξέλθει από μια θέση στάθμευσης, αυτή η λειτουργία τον βοηθά να αποφύγει τυχόν συγκρούσεις. Εάν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν ότι κάποιο όχημα πλησιάζει τα πίσω τυφλά σημεία, μια ηχητική προειδοποίηση, μια ένδειξη που αναβοσβήνει στον εξωτερικό καθρέφτη και μια ειδοποίηση στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, τον ενημερώνει για την κατάσταση.

Οι αισθητήρες στους προφυλακτήρες ανιχνεύουν εμπόδια και προειδοποιούν τον οδηγό με ηχητική ειδοποίηση και γραφικά στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων του οχήματος προειδοποίηση ιδιαίτερα χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις.

17136263353398936998947147467305

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

ΟΙ 116 ίπποι του τετρακύλινδρου κινητήρα, του S-Cross ,σε συνδυασμό με το καλά κλιμακωμένο αυτόματο κιβώτιο των έξι ταχυτήτων( ΑGS) εξασφαλίζουν στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 13.2  δευτερόλεπτων και τελική ταχύτητα 175 χλμ /ωρα, τιμές πολύ καλές για την κατηγορία και το βάρος των 1280 +κιλών του αμαξώματος.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Οι τιμές κατανάλωσης και με την βοήθεια του full υβριδικού συστήματος, εμφανίζονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, με δεδομένο ότι επιπλέον ο κινητήρας κατά περίπτωση , απενεργοποιείται μπαίνοντας στην διαδικασία “πλεύσης”, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην οικονομία.

Τα 5.8 λίτρα που ανακοινώνει το εργοστάσιο δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Στην διάρκεια της δοκιμής μας στο κέντρο της Αθήνας, σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής και τον κλιματισμό απενεργοποιημένο και ενεργοποιημένο το ECO, χωρίς μεγάλη προσπάθεια, είδαμε τιμές 5.8 με 5.9 λίτρων.

Μια μέση τιμή 6.2 λίτρων είναι εύκολα εφικτή, ενώ με ελαφρύ δεξί πόδι εμφανίζονται ακόμη χαμηλές τιμές 4.9 με 5.3 λίτρων στους ανοικτούς δρόμους με ταχύτητα 120  - 130 χλμ/ωρ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ

Στο δρόμο τώρα, οι ανανεωμένες αναρτήσεις σε συνδυασμό με τις σωστές ρυθμίσεις τους, εξασφαλίζουν θετική οδική συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση χωρίς αναπηδήσεις ή υπερβολικές κλίσεις. Ο οδηγός κάθεται ψηλά έχει πολύ καλή ορατότητα περιφερειακά, στρίβει με ασφάλεια σε κάθε περίπτωση , απολαμβάνει πολύ καλή κατευθυντικότητα και μειωμένες κλίσεις ενώ χειρίζεται ένα γρήγορο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης. Το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος του επιτρέπει  να κινείται με ιδιαίτερη άνεση και ευκολία εκτός ασφάλτου, σε εδάφη που πολλά ανταγωνιστικά οχήματα δεν μπορούν να πλησιάσουν, έχοντας σαν βοηθό τα αποτελεσματικά και ανθεκτικά φρένα.

Τέλος  η άνεση των επιβατών κρίνεται  καλή για την κατηγορία του οχήματος, ακόμη και σε μέτριας βατότητας δρόμους.

17136263856387046741877563669424

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΓΟΡΑΣ

Οι τιμές για  το S Cross Hybrid  1.4 των 129 ίππων ξεκινούν από τα 22.800 ευρώ ενώ του  S Cross Full Hybrid  1.5 των 116 ίππων ξεκινούν απο 29.180 ευρώ  και με την προσθήκη της τετρακίνησης, από 31.980 ευρώ .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η Full Hybrid έκδοση του S Cross  αποτελεί μια  πολύ ενδιαφέρουσα και ολοκληρωμένη τεχνολογικά πρόταση, με την Full Hybrid τεχνολογία να λειτουργεί αποτελεσματικά και οικονομικά σε όλες τις οδικές συνθήκες.

Επιπλέον το  νέο S Cross  προσφέρει , μεγάλους χώρους επιβατών και αποσκευών, εξαιρετική πληρότητα εξοπλισμού παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, προηγμένες συνολικά τεχνολογικά λύσεις , σύγχρονες εφαρμογές συνδεσιμότητας, ανταγωνιστικές επιδόσεις, ιδιαίτερα χαμηλές  τιμές κατανάλωσης χάρις στην  βοήθεια φυσικά του νέου   full υβριδικού συστήματος, θετική οδική συμπεριφορά από κάθε άποψη και πολύ καλές ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Καταλήγοντας σημειώνουμε ότι το όνομα Suzuki, συνδυαζόμενο με την παραδοσιακή αξιοπιστία της εταιρείας και την εξελιγμένη  δυναμική τετρακίνηση, αποτελούν αναμφίβολα, εγγύηση όχι μόνο για την αγορά , με δεδομένες τις προσιτές τιμές διάθεσης των διάφορων εκδόσεων αλλά και για την μεταπώληση, με αποτέλεσμα  το νέο S Cross 1.5 full hybrid, να αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για την κατηγορία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ