Νικητής στο Βέλγιο ο Χάμιλτον

Νικητής στο Βέλγιο ο Χάμιλτον

Το 200ό γκραν πρι στην καριέρα του γιόρτασε με νίκη ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes από εκει που εκκίνησε, τερμάτισε στον αγώνα της βελγικής πίστας του Σπα και με την πρώτη θέση που πήρε μείωσε ακόμη περισσότερο (220 έναντι 213 η απόσταση που τους χωρίζει) την απόσταση από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Να σημειωθεί ότι η νίκη του Χάμιλτον ήρθε ένα 24ωρο μετά την ισοφάριση του ρεκόρ στις pole positions που κατείχε ο Μίκαελ Σουμάχε (από 68 ο καθένας) και πλέον, η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου παίρνει κυριολεκτικά... φωτιά.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari, παρά την προσπάθεια που έκανε στο αγώνα, ιδιαίτερα στην εκκίνησή του, αλλά και στο 33ο γύρο, να περάσει τον Χάμιλτον δεν τα κατάφερε και τερμάτισε δεύτερος. Τρίτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, τέταρτος ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari και πέμπτος ο έτερος οδηγός της Mercedes, Βάλτερι Μπότας.

Στη διάρκεια του αγώνα εγκατέλειψε ο Μαξ Φερστάπεν μπροστά στους συμπατριώτες του, ενώ στον 30ό γύρο, οι πιλότοι της Force India, Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν είχαν επαφή με αποτέλεσμα ο πρώτος να μείνει εκτός αγώνα.

Στους κατασκευαστές η Mercedes διατηρεί πάντα το προβάδισμα με 392 βαθμούς, έναντι 348 της Ferrari, ενώ ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή (3/08) στην ιταλική πίστα της Μόντσα.

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS