Συγκλονιστικό crash test παλιού vs νέου αυτοκινήτου [video]

Συγκλονιστικό crash test παλιού vs νέου αυτοκινήτου [video]

Mε έναν συγκλονιστικό τρόπο γιόρτασε ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός οδικής ασφάλειας EuroNCAP τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Ο EuroNCAP απέδειξε με αδιάσειστα επιχειρήματα, πόσο πολύ έχουν εξελιχθεί οι προδιαγραφές ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινήτων σε σχέση με τα μοντέλα προηγούμενων δεκαετιών.

Ετσι πραγματοποίησε ένα συγκριτικό crash test νέου εναντίον παλαιού αυτοκινήτου, ώστε να δείξει ξεκάθαρα την πρόοδο, που έχει επιτευχθεί. Οι υπεύθυνοι του EuroNCAP επέλεξαν για τις δοκιμές πρόσκρουσης ένα Rover 100 του 1995 και ένα Honda Jazz του 2015 και τα αποτελέσματα τους δικαίωσαν απόλυτα.

Στο Ηonda Jazz θα γλίτωναν οι επιβάτες του στη χειρότερη περίπτωση με μικροτραυματισμούς και θα έβγαιναν ουσιαστικά αλώβητοι μέσα από τον αυτοκίνητο, χάρη στους αερόσακους, στην άκαμπτη καμπίνα και στις ζώνες απορρόφησης ενέργειας του αμαξώματος.

Αντίθετα, οι επιβάτες του βρετανικού μίνι -που ήταν πολύ δημοφιλές στην εποχή του-, θα είχαν ελάχιστες πιθανότητες να επιζήσουν από μία παρόμοια σύγκρουση. Στο συγκλονιστικό βίντεο βλέπουμε το αμάξωμα του Rover 100 να διαλύεται στην κυριολεξία και τα ντάμις να συνθλίβονται ανάμεσα στα καθίσματα και στα σκληρά πλαστικά και στις λαμαρίνες.

Ο EuroNCAP εκτιμά, ότι από το ξεκίνημα των crash tests το 1997 και τη βελτίωση της δομής και των συστημάτων ασφαλείας των αυτοκινήτων έχουν σωθεί μέχρι σήμερα περίπου 78.000 ανθρώπινες ζωές. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση, να υπολογίσουμε με απόλυτη ακρίβεια τον αριθμό των συμπολιτών μας, που γλίτωσαν τη ζωή τους χάρη σε αυτές τις εξελίξεις. Γνωρίζουμε όμως πλέον σίγουρα με βάση το βίντεο, ότι η ασφάλεια στην κατασκευή των αυτοκινήτων έχει προχωρήσει έτη φωτός μπροστά!

https://www.youtube.com/watch?v=pwGgRUkrnng

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS