Αυτά είναι τα νέα Λιμανάκια -Δείτε τι άλλαξε στην πιο όμορφη διαδρομή της Αττικής

Αυτά είναι τα νέα Λιμανάκια -Δείτε τι άλλαξε στην πιο όμορφη διαδρομή της Αττικής

Για τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας και με στόχο την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων, όπως είχαμε γράψει πρώτοι στο carandmotor, στα σημεία υψηλής επικινδυνότητας της παραλιακής Λεωφόρου Αθηνών Σουνίου τοποθετήθηκαν ανακλαστικά ελαστικά πτερύγια πάνω στη διπλή διαχωριστική λωρίδα με στόχο να αναχαιτίσουν τους οδηγούς που επιχειρούν παράνομο παρκάρισμα.

Πιο συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις έγιναν στο τμήμα στο ύψος της Βάρκιζας μέχρι το Λαγονήσι. Πρόκειται για μια παρέμβαση που γίνεται για πρώτη φορά στην Αττική, με την εγκατάσταση να στοχεύει στον περιορισμό της εισόδου των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό άνω του 40%.

Τα αντανακλαστικά ελαστικά πτερύγια εγκαθίστανται ως προσωρινή λύση, μέχρι την υλοποίηση της μελέτης μεσοπρόθεσμων επεμβάσεων της Παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας – Σουνίου, η οποία προβλέπει τον δομικό διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας της λεωφόρου με την εγκατάσταση αμφίπλευρων στηθαίων ασφαλείας σκυροδέματος τύπου Νew Jersey, την κατασκευή κυκλικών κόμβων (round abouts), παραδρόμων, πεζοδρόμων, και άλλων παρεμφερών παρεμβάσεων, όπως την κατασκευή παράπλευρης διαχωριστικής νησίδας parking.

Η Λεωφόρος Ποσειδώνος και γενικότερα η Παραλιακή Λεωφόρος, έχει βελτιωθεί σχεδόν σε όλο της το μήκος, ξεκινώντας από το Φάληρο και φτάνοντας μέχρι την Ανάβυσσο. Έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες και ποικίλες εργασίες συντήρησης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου μέχρι και το Σούνιο, όπως η τοποθέτηση νέας ασφάλτου και η αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με πλήρως διαχειριζόμενα φωτιστικά led υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας.

Επίσης έχει πραγματοποιηθεί εκ νέου σχεδίαση νέων και ευδιάκριτων διαγραμμίσεων, έχουν τοποθετηθεί νέες πινακίδες σήμανσης, καθώς και φωτεινή σηματοδότες LED.

Σχετικά με τις αλλαγές ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Η προστασία της ζωής των πολιτών παραμένει πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα μας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών μας, παρεμβαίνουμε άμεσα, όπου απαιτείται, σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, με στόχο την απόλυτη προάσπιση της ασφάλειας των χρηστών του δικτύου. Έτσι θα συνεχίσουμε γιατί για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πρώτη προτεραιότητα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ