Τα ρομπότ μπαίνουν στη θέση των ανθρώπων

Τα ρομπότ μπαίνουν στη θέση των ανθρώπων

Διαπιστώνοντας ότι το ανθρωποειδές ρομπότ της Optimus προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον στις διάφορες εκθέσεις, η Tesla πειραματίζεται με τη χρήση του και στις εκθέσεις αυτοκινήτων της στην Κίνα.

Σκοπός αυτής της κίνησης της αμερικανικής εταιρείας είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των Κινέζων να μπαίνουν στις εκθέσεις, και έπειτα να συμβάλλει στην επίτευξη της αλληλεπίδρασης των πελατών με την εταιρεία.Το περίφημο Tesla Bot είναι ένα ανθρωποειδές ρομπότ γενικής χρήσης που εξελίχθηκε από την εταιρεία της Καλιφόρνιας και ανακοινώθηκε από τον Elon Musk στο πλαίσιο της Ημέρας Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence Day) τον Αύγουστο του 2021.

Το Optimus έχει ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 57 κιλών, μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα έως και 20 κιλών και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η εταιρεία στην παρουσίασή του ελέγχεται από το ίδιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που έχει εξελιχθεί για τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ημι-αυτόνομης κίνησης των αυτοκινήτων της Tesla.

Σκοπός της εξέλιξής του είναι να αποτελέσει στο μέλλον έναν γενικό βοηθό στις δραστηριότητες της εταιρείας, και συγκεκριμένα σε εργασιακές πτυχές που είναι «επικίνδυνες, επααναλαμβανόμενες και βαρετές» - όπως διάφορες εργασίες της γραμμής παραγωγής.

Ίσως, πάντως, η Tesla να χρειαστεί να «επιστρατεύσει» και μια σειρά από ρομπότ και για τις εκθέσεις της στη Βόρεια Αμερική, καθώς εκεί η εταιρεία δεν πέτυχε τους στόχους πωλήσεών της το περασμένο τρίμηνο - παρότι ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ