Η Tesla ανακαλεί σχεδόν όλα τα οχήματά της στους δρόμους των ΗΠΑ -Εξαιτίας του αυτόματου πιλότου, τι αλλάζει

Η Tesla ανακαλεί σχεδόν όλα τα οχήματά της στους δρόμους των ΗΠΑ -Εξαιτίας του αυτόματου πιλότου, τι αλλάζει

Η Tesla ανακαλεί σχεδόν όλα τα 2 εκατομμύρια αυτοκίνητά της στους δρόμους των ΗΠΑ για να περιορίσει τη χρήση της λειτουργίας Autopilot.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από διετή έρευνα των αμερικανικών ρυθμιστικών Αρχών ασφαλείας για περίπου 1.000 ατυχήματα στα οποία είχε ενεργοποιηθεί η λειτουργία αυτόματου πιλότου σε οχήματα Tesla.

Η Tesla ανακαλεί οχήματα στις ΗΠΑ, για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας

Η Tesla ανακαλεί τα οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot για να εγκαταστήσει νέες δικλείδες ασφαλείας, αφού μια ρυθμιστική αρχή ασφαλείας δήλωσε ότι το σύστημα ήταν ανοιχτό σε «προβλέψιμη κακή χρήση».

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ερευνά την ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία της οποίας ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ για περισσότερα από δύο χρόνια σχετικά με το κατά πόσον τα οχήματα της Tesla διασφαλίζουν επαρκώς ότι οι οδηγοί προσέχουν όταν χρησιμοποιούν το σύστημα υποβοήθησης οδηγού.

Η Tesla ανέφερε ότι οι έλεγχοι του συστήματος λογισμικού Autopilot «ενδέχεται να μην επαρκούν για να αποτρέψουν την κακή χρήση από τον οδηγό» και θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης, σύμφωνα με το Reuters.

Η διοικητής της NHTSA Αν Κάρλσον δήλωσε στο Reuters τον Αύγουστο ότι είναι «πραγματικά σημαντικό τα συστήματα παρακολούθησης του οδηγού να λαμβάνουν υπόψη ότι οι άνθρωποι εμπιστεύονται υπερβολικά την τεχνολογία».

Ο αυτόματος πιλότος των οχημάτων της Tesla στο επίκεντρο της ανάκλησης στις ΗΠΑ

Ο αυτόματος πιλότος της Tesla στοχεύει να δίνει τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα να κατευθύνουν, να επιταχύνουν και να φρενάρουν αυτόματα εντός της λωρίδας τους, ενώ ο ενισχυμένος αυτόματος πιλότος μπορεί να βοηθήσει στην αλλαγή λωρίδας σε αυτοκινητόδρομους, αλλά δεν τα καθιστά αυτόνομα.

Ένα στοιχείο του Autopilot είναι η αυτόματη οδήγηση (autosteer), η οποία διατηρεί μια καθορισμένη ταχύτητα ή απόσταση παρακολούθησης και επιχειρεί να κρατήσει τα οχήματα στη λωρίδα οδήγησης.

Νέα ενημέρωση λογισμικού αναπτύσσει η Tesla για τα οχήματά της

Η Tesla δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την ανάλυση της NHTSA, αλλά θα αναπτύξει μια ενημέρωση λογισμικού που θα «ενσωματώσει πρόσθετους ελέγχους και ειδοποιήσεις σε αυτούς που υπάρχουν ήδη στα επηρεαζόμενα οχήματα για να ενθαρρύνει περαιτέρω τον οδηγό να τηρεί τη συνεχή ευθύνη οδήγησης όποτε είναι ενεργοποιημένο το Autosteer».

Η ενημέρωση λογισμικού θα δώσει στους οδηγούς της Tesla περισσότερες προειδοποιήσεις όταν δεν προσέχουν το δρόμο ενώ είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία «Autosteer» του Autopilot. Αυτές οι ειδοποιήσεις θα υπενθυμίζουν στους οδηγούς να κρατούν τα χέρια τους στο τιμόνι και να δίνουν προσοχή στο δρόμο, σύμφωνα με δήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας.

Μετά την ανάκληση, τα οχήματα με ενεργοποιημένο το Autosteer θα ελέγχουν πιο τακτικά το επίπεδο προσοχής του οδηγού και μπορεί να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία όταν το λογισμικό διαπιστώσει ότι ο οδηγός δεν προσέχει, όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει σε ελέγχους κυκλοφορίας ή όταν βρίσκεται εκτός αυτοκινητόδρομου, όταν το Autosteer από μόνο του δεν επαρκεί για την οδήγηση του αυτοκινήτου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ