ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VW: «Καίει» 2 δισ. ευρώ την εβδομάδα -Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων

To ενδεχόμενο να χρειασθεί να προχωρήσει στην κατάργηση θέσεων εργασίας αφήνει ανοικτό η Volkswagen, εάν η πανδημία του κορωνοϊού δεν τεθεί υπό έλεγχο στο εγγύς μέλλον, καθώς ο γερμανικός όμιλος αυτοκινήτων δαπανά περίπου 2 δισ. ευρώ(2,2 δισ. δολάρια) την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Χέρμπερτ Ντις, στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.


Σύμφωνα με τον κ. Ντις, η VW, που απασχολεί περίπου 671.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο, βλέπει τις πωλήσεις της να παγώνουν ανά τον κόσμο και αναζητεί τρόπους για επαναφορά της παραγωγής, χωρίς όμως να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του προσωπικού.

«Χρειάζεται να επανεξετάσουμε την παραγωγή. Η πειθαρχία που είχαμε στην Κίνα δεν την έχουμε ακόμη στις εγκαταστάσεις μας στη Γερμανία», δήλωσε ο επικεφαλής της VW.

H ζήτηση στην Κίνα αρχίζει να ανακάμπτει και πάλι, αλλά η παραγωγή είναι στο ήμισυ των επιπέδων προς κρίσης. Η VW, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις οχημάτων, έχει 124 εργοστάσια ανά τον κόσμο, με τα 72 στην Ευρώπη, με 28 μόνο στη Γερμανία. Ο γερμανικός όμιλος έχει αναστείλει την παραγωγή στην Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας.

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Μια έκκληση: Όχι σε νέο διχασμό

menoumespiti 300

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS