50η επέτειος Πολυτεχνείου: Στην πρεσβεία των ΗΠΑ η αιματοβαμμένη σημαία - Αδιάβατο το κέντρο - Έξι προσαγωγές

50η επέτειος Πολυτεχνείου: Στην πρεσβεία των ΗΠΑ η αιματοβαμμένη σημαία - Αδιάβατο το κέντρο - Έξι προσαγωγές

Στην πρεσβεία των ΗΠΑ έφτασε η μεγάλη, καθιερωμένη πορεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Λίγο μετά τις 17:00, η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε έξω από την πρεσβεία.

Νωρίτερα, η Αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγές ατόμων κατά τη διάρκεια προληπτικών ελέγχων που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη επεισοδίων με αφορμή την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο. Παράλληλα, κλειστοί είναι κεντρικοί σταθμοί του μετρό και υπάρχουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Αφετηρία της πορείας είναι το Πολυτεχνείο και με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί του μετρό Μοναστηράκι, Μέγαρο Μουσικής, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο έκλεισαν στις 14:00 και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Τυχόν πρόσθετες μεταβολές θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Γύρω στις 15:30, ομάδα φοιτητών άπλωσε την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πύλη του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Αναλυτικά οι ώρες και τα σημεία των συγκεντρώσεων:

  • ΑΔΕΔΥ: 16:30 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ): 16:30 Προπύλαια
  • Κ.Ο. Αττικής ΚΚΕ: 17:00 Σταδίου & Γεωργίου Σταύρου
  • ΝΑΡ – νΚΑ: 13:00 Κάτω Πολυτεχνείο
  • ΜέΡΑ25: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • ΚΚΕ (μ-λ): 15:00 Χρήστου Λαδά & Σταδίου
  • Συλλογικότητες αντιεξουσιαστικού χώρου: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας: 14:30 Πλατεία Κλαυθμώνος
  • ΚΕΕΡΦΑ: 15:00 Πλατεία Κλαυθμώνος

50ή επέτειος Πολυτεχνείου: Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα

Η Αστυνομία έχει θέσει την πόλη της Αθήνας σε μία άτυπη κατάσταση πολιορκίας και βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή ενόψει των εκδηλώσεων για την 50ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνουν τριπλούς αστυνομικούς φραγμούς και τριπλές περιπολίες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. «Αστακός» θα είναι το κέντρο της Αθήνας, με τουλάχιστον 5.000 αστυνομικούς απ' όλες τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας. Ενώ πάνω από την πόλη θα πετούν ελικόπτερα και drones και θα δίνουν την εικόνα από αέρος ώστε να κατευθύνουν τις επίγειες δυνάμεις.

Σε ετοιμότητα θα είναι τα οχήματα ρίψης νερού της Αστυνομίας -οι αύρες-, καθώς και ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται ήδη στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας και την Ηρώδου.

Μάλιστα, την πρώτη της εμφάνιση στην πορεία για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου έκανε και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Αυξημένα μέτρα στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ, αλλά και στα Εξάρχεια

Εκτός από την αυξημένη παρουσία αστυνομικών γύρω από το Πολυτεχνείο, πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας, κυβερνητικά κτίρια, αστυνομικά τμήματα και την Αμερικανική Πρεσβεία, ιδιαίτερα μέτρα έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. και για την προστασία της πρεσβείας του Ισραήλ, καθώς και άλλων πιθανών «στόχων», λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα υπάρξουν και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη τις τελευταίες ημέρες με τα επεισόδια που σημειώθηκαν με αφορμή τις εργασίες που γίνονται για την κατασκευή του μετρό. Επίσης, τεταμένο είναι το κλίμα και λόγω του θανάτου το περασμένο Σάββατο (11/11) του 17χρονου Ρομά στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ