ΟΣΕ: Προβλήματα στο σιδηρόδρομο από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Τα δυσμενέστατα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών επηρέασαν, όπως είναι αναμενόμενο, και τον σιδηρόδρομο. Το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει στον ΟΣΕ μετά από την λαίλαπα του 2011 (1000 υποχρεωτικές μετατάξεις, κατακερματισμός σε 5 εταιρείες) αγωνίζεται εδώ και 5 ημέρες χωρίς διακοπή και ανάπαυση να κρατήσει το δίκτυο ανοιχτό.

Το δίκτυο παρέμεινε όλες αυτές τις μέρες ανοιχτό, παρά τις αντίξοες και ακραίες για την Ελλάδα συνθήκες. Το δίκτυο είναι ανοικτό ακόμα και σήμερα, προκειμένου να εξυπηρετήσει την μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων με αξιοπιστία και ασφάλεια, με απόδειξη την δρομολόγηση πρόσθετης εμπορευματικής αμαξοστοιχίας από την Αθήνα προς την Θεσσαλονίκη.

Υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας, ο ΟΣΕ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και λειτουργικά μέτρα για να διασφαλίσει απρόσκοπτη κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές καθυστερήσεις των συρμών: αυτές είναι εντελώς άσχετες με την βατότητα του δικτύου και οφείλονται σε διαδοχικές βλάβες των μηχανών έλξης που προκάλεσαν τα χιόνια στην γραμμή. Τελικά, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στους τελικούς

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS