Έφοδος διαδηλωτών στο υπουργείο Εργασίας - Ένταση και στο Μέγαρο Μαξίμου

Ένταση και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, όταν ομάδα διαδηλωτών έφτασε μέχρι την είσοδο του κτηρίου. Οι διαδηλωτές που επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο του υπουργείου, βρήκαν μπροστά τους άνδρες των ΜΑΤ, με τους οποίους ήρθαν στα χέρια. Οι άγριες διαθέσεις όμως δεν εκτονώθηκαν και η οργή των διαδηλωτών προκλήθηκε ακόμη περισσότερο από την παρουσία  της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Η πορεία πριν λίγο έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον δρόμο έκλειναν κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις κλούβες, προσπαθώντας να περάσουν και η αστυνομία τους απώθησε με τη χρήση χημικών.

Να σημειωθεί ότι με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην τροπολογία που ετοιμάζεται να καταθέσει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και αφορά στην κήρυξη των απεργιών από τα επαγγελματικά σωματεία.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων τα επαγγελματικά συνδικάτα και η ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει για σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας, αλλά και συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς τη Βουλή.

Ήδη ξεκίνησαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων με το σωματείο του ΠΑΜΕ να δίνει δυναμικό «παρών», ενώ έχουν κλείσει οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και το Σύνταγμα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της επιτέθηκε στην κυβέρνηση που προσπάθησε να φέρει την τροπολογία στη Βουλή προσπαθώντας να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, κάτι που τελικά φαίνεται πως αποφάσισαν έστω και αργά να αποσύρουν.  


«Η σπουδή της κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ που κάλεσε τον κόσμο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS