Φρούριο με 3.000 αστυνομικούς το κέντρο της Αθήνας λόγω Γρηγορόπουλου

Αρκετά μεγάλη και δύσκολη αναμένεται να είναι η μέρα για την αστυνομία καθώς από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας θα είναι πραγματικό φρούριο, υπό τον φόβο των επεισοδίων σε μεγάλη κλίμακα για την επέτειο από τον θάνατο του Γρηγορόπουλου.

Από τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία μαθητών και φοιτητών στα Προπύλαια με προορισμό τον τόπο όπου δολοφονήθηκε πριν εννέα χρόνια ο 15χρονος Γρηγορόπουλος, ενώ στις 6 το απόγευμα επίσης στα Προπύλαια, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση ομάδων εξουσιαστών. Στο κέντρο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους πολίτες να κινηθούν με τα αυτοκίνητά τους, καθώς η Ελληνική Αστυνομία αναμένεται να κλείσει μεγάλο μέρος του κέντρου από το πρωί.

Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 3.000 θα είναι οι αστυνομικοί που θα χρησιμοποιηθούν με στόχο να μη γίνει η Αθήνα πεδίο μάχης το μεσημέρι και το απόγευμα γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και τους υπόλοιπους δρόμους.

Η ΕΛ.ΑΣ σκοπεύει να έχει εκτός από ένστολους και αστυνομικούς με πολιτικά και θα είναι άπαντες σε επιφυλακή. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και αστυνομικοί που υπηρετούν σε γραφεία θα επιστρατευτούν στους δρόμους, καθώς όπως πιστεύουν, περιμένουν από τους εξουσιαστές να δημιουργήσουν επεισόδια.

Σε συνδυασμό δε και με την άφιξη του Ερντογάν αύριο, η Αστυνομία αναμένεται να έχει πολύ δύσκολο έργο αυτό το τριήμερο.
Από τους 3.000 αστυνομικούς, περίπου 2.000 θα είναι από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, ενώ άνδρες της Ασφάλειας και της τροχαίας θα απασχοληθούν με τις εκδηλώσεις και τις δύο πορείες, ενώ στο πλάνο είναι να υπάρχει και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Τα ΜΑΤ θα φρουρούν το Πολυτεχνείο, τη Βουλά και κυβερνητικά κτίρια, ενώ διμοιρίες θα φυλούν κτίρια ευρωπαϊκών και Αμερικανικών συμφερόντων.

Η Αστυνομία φοβάται επίσης το ενδεχόμενο «χτυπημάτων» σε αστυνομικά τμήματα και γι’ αυτόν τον λόγο θα ενισχυθεί η φρουρά τους, όπως και σε δημόσια κτήρια.

Όσον αφορά τους δρόμους του κέντρου, από τις 12 θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά καθώς η πορεία θα αρχίσει από τα Προπύλαια και θα κινηθεί μέσω οδών Εδουάρδου Λω, Πεσματζόγλου, της πλατείας Κοραή, της Σταδίου και από εκεί θα φτάσει στο Σύνταγμα και τη Βουλή. Το απόγευμα θα γίνει η πορεία των αντιεξουσιαστών προς τα Εξάρχεια.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS