Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους

Με κύριο θέμα την αύξηση των πυρήνων παραβατικότητας που έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας και κλονίζουν το αίσθημα ασφάλειας των επιχειρηματιών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, συναντήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης με τον γ.γ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπασπύρου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΕΣΑ, στη συνάντηση τέθηκε το ζήτημα των «προβλημάτων που δημιουργούνται από την εφαρμογή του νόμου "Παρασκευόπουλου", λόγω των ευεργετικών όρων αποφυλάκισης των κρατουμένων, που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραβατικότητας».

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑ αναφέρθηκε εκτενώς στο φαινόμενο των κλοπών στο δημόσιο χώρο της πόλης που εντοπίζεται γεωγραφικά σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης και εντονότερα στην τουριστική περιοχή. «Το πρόβλημα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, γιατί ενώ επανειλημμένως συλλαμβάνονται οι ίδιοι δράστες των κλοπών, η δικαιοσύνη τους επιτρέπει να παραμένουν ελεύθεροι, αμέσως μετά την σύλληψη τους και να συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραβατική τους δράση», σημειώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό και «εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Αθήνας», ο Πρόεδρος ζήτησε τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελίας και των δικαστικών αρχών, ώστε «να τεκμηριώνεται επαρκώς το αδίκημα και να επιβάλλεται η νόμιμη ποινή στους παραβάτες και να ενεργοποιείται η διαδικασία απέλασης τους από την χώρα, μετά την κατ’ εξακολούθηση τέλεση του ίδιου αδικήματος, εξαντλώντας την ισχύουσα νομοθεσία ή καταθέτοντας ειδική τροποποίηση του νόμου, με σκοπό την επίτευξη οριστικού αποτελέσματος».

Από την πλευρά του ο κ. Παπασπύρου, αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα και να επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις που θα συμβάλλουν στην επίλυση του.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS