Γκρίζες ζώνες στη δικαστική έρευνα για την τραγωδία στην Αν.Αττική

Αναντιστοιχίες ανάμεσα στα στοιχεία της Πυροσβεστικής και στις καταθέσεις μαρτύρων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι έχουν προκύψει από την έρευνα των εισαγγελικών αρχών. Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ώρα που οι επικεφαλής αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ενημερώθηκαν για το ξέσπασμα της φωτιάς και ο ακριβής χρόνος ανταπόκρισης στο συμβάν αποκλίνουν. 

Υπάρχουν αξιωματικοί που, αν και ειδοποιήθηκαν άμεσα για την πυρκαγιά, στο αρχείο εμφανίζονται να ενεργοποιήθηκαν αρκετή ώρα αργότερα, ενώ άλλοι παρουσιάζονται να μεταβαίνουν στο μέτωπο έως και μία ώρα μετά. Πάντως, η οριστική αποτύπωση των ενεργειών θα προκύψει από την άρση του απορρήτου στα κινητά των στελεχών του Σώματος.

Εν τω μεταξύ, η λίστα με τους 92 νεκρούς, από τους οποίους δύο αταυτοποίητοι, διαβιβάστηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο προκειμένου στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων. Η λίστα με τους νεκρούς περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Ήδη η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης, αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εξέταση μαρτύρων από διάφορους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Λιμεναρχείο, δήμοι, περιφέρειες). Στην Ευελπίδων βρέθηκε ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος τις κρίσιμες μέρες ήταν υπαρχηγός. Συνολικά έχουν εξεταστεί 25 άτομα, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα έχουν εξεταστεί από τους δικαστικούς λειτουργούς 30 άτομα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS