Νέα τροπολογία φέρνει αλλαγές στο μεταφορικό ισοδύναμο

Επεκτείνεται το μέτρο εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου και για τις αεροπορικές μεταφορές, με τροπολογία του υπουργείου Ναυτιλίας που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα.

Με βάση την τροπολογία επαναπροσδιορίζεται το μεταφορικό ισοδύναμο ως το μετρό για την εξίσωση του κόστους μεταφοράς σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και όχι μόνο των θαλασσίων που ίσχυε, από την ηπειρωτική Ελλάδα σε νησί, με το κόστος που θα ίσχυε στην ηπειρωτική Ελλάδα για την ίδια απόσταση.

Επίσης επεκτείνεται η χορήγηση του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους (ΑΝΗΚΟ) και σε άλλους δικαιούχους.

Συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους του αντισταθμίσματος νησιωτικού κόστους τα μέλη διδακτικού ερευνητικού προσωπικού ΔΕΠ Ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος που έχει την έδρα του σε νησί και το προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας, του πυροσβεστικού σώματος καθώς και οι στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις ένοπλες δυνάμεις ή στο λιμενικό σώμα.

Ακόμη προβλέπεται η χορήγηση κατ’ εξαίρεση του ΑΝΗΚΟ σε ωφελούμενες επιχειρήσεις με έδρα την Κρήτη για συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες με αυξημένο κόστος μεταφοράς.
Τελείωσες παρατείνεται για έξι μήνες η διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου στα καύσιμα που αφορά στα μνημονευόμενα νησιά.
“Το μεταφορικό ισοδύναμο έχει αγκαλιαστεί από τους νησιώτες”, είπε ο Νεκτάριος Σαντορινιός από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως έχουν επιδοτηθεί ήδη 200 χιλιάδες εισιτήρια, ενώ έχει μειωθεί κατά 43% το μεταφορικό κόστος των επιχειρήσεων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS