Άγ. Παντελεήμονας: Μέλος της συμμορίας «Lions» ο 24χρονος που σκότωσε Αφγανό -Πόλεμος για τη διακίνηση ναρκωτικών

Άγ. Παντελεήμονας: Μέλος της συμμορίας «Lions» ο 24χρονος που σκότωσε Αφγανό -Πόλεμος για τη διακίνηση ναρκωτικών

Η διακίνηση ναρκωτικών και η δραστηριοποίηση ομάδων για το ποια θα κυριαρχήσει, οδήγησε σε συμπλοκή το βράδυ της Παρασκευής 8/3, κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσαν πυροβολισμοί, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό αλλοδαπού.

Το θύμα ήταν καταχωρισμένος στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ. με τρεις διαφορετικές ηλικίες, πέντε διαφορετικά επίθετα και δύο διαφορετικές χώρες καταγωγής.

Δράστης της φονικής επίθεσης, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας 8/4, φέρεται να ήταν μέλος της οργάνωσης «Νaketa-Lions», ο οποίος χρησιμοποιούσε δύο διαφορετικά ονόματα και επίθετα. Συγκατηγορούμενοί του είναι έξι Αλβανοί, ανάμεσα στους οποίους και ένας ανήλικος.

Το χρονικό

Στις 21:50 της Παρασκευής 8/3, έξω από καφέ στην οδό Ηπείρου στην Αθήνα σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών και συγκεκριμένα της ομάδας των δραστών και ατόμων αφγανικής καταγωγής, στην οποία ήταν το θύμα και ακόμα έξι άτομα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας από τους δράστες, ο Κ. ή C., πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος όπου εκείνη τη στιγμή βρισκόταν η ομάδα Αφγανών, χωρίς ωστόσο να τραυματίσει κάποιον.

Ωστόσο, η συμπλοκή συνεχίστηκε, με τον ίδιο δράστη να πυροβολεί εκ νέου, τραυματίζοντας θανάσιμα αυτή τη φορά το θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, που έγινε στο σημείο της δολοφονίας, βρέθηκαν 3 κάλυκες των 9mm, όπου από την εξέτασή τους στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι είχαν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο, ένας σιδερένιος λοστός, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μία βέργα σιδήρου, ένα σιδερένιο κοντάρι, δύο ξύλινα κοντάρια, ένας σουγιάς, μία λίμα μαχαιριών, ένα μαχαίρι, δύο σπαθιά, ένα σιδερένιο κοντάρι, καθώς και δύο ξύλινα κοντάρια.

Από τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του θύματος διαπιστώθηκε ότι «έφερε ένα διαμπερές τραύμα από βολίδα πυροβόλου όπλου στη βρεγματική χώρα και επιπλέον ένα θλαστικό τραύμα στο αριστερό φρύδι που έχει προκληθεί ή από πλήξη με θλων - αμβλύ όργανο ή από πτώση σε αμβλεία επιφάνεια».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πριν από τη συμπλοκή και τη δολοφονία «μέλη της ομάδας των Αλβανών, μεταξύ των οποίων ο … (αναφέρεται όνομα δράστη που φέρεται να πυροβόλησε) (την 20:04 ́ ώρα), είχαν προσεγγίσει την ομάδα των Αφγανών που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο πλησίον του καταστήματος «…», κρατώντας αντικείμενα στα χέρια τους, ενώ στη θέα τους μέλη της ομάδας των Αφγανών κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του, με αποτέλεσμα να τους τρέψουν σε φυγή.

Στη συνέχεια, την 21:09 ́ ώρα, μέλη της ομάδας των Αλβανών συγκεντρώθηκαν εξωτερικά του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «…», που βρίσκεται στην οδό Λιοσίων … στην Αθήνα και ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα (την 21:47 ́ ώρα) μετέβησαν πεζή στο πάρκο της οδού Ακακίου (τόπος τέλεσης ανθρωποκτονίας) για να διευθετήσουν τις διαφορές που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ ατόμων από την παρέα τους και ατόμων αφγανικής υπηκοότητας που βρίσκονταν στο πάρκο».

Παράλληλα, στα χέρια των αστυνομικών υπάρχει και υλικό από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας αλλά και σε δρόμους από τους οποίους έφτασαν και στη συνέχεια διέφυγαν οι δράστες.

Σεσημασμένοι οι δράστες

Ο άνδρας που φέρεται ότι πυροβόλησε, το μέλος της συμμορίας «Νaketa-Lions», έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, σύσταση συμμορίας, πράξεις που τελέστηκαν από μέλη της ομάδας Αλβανών υπηκόων, με το προσωνύμιο «Νaketa-Lions», της οποίας τύγχανε μέλος και έλαβαν χώρα την 23:55 ́ ώρα περίπου της 21-2-2023, σε κατάστημα με την επωνυμία «…» στη Νέα Ιωνία.

Επίσης, έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για αρπαγή, διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή κατά συναυτουργία, κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, συμπλοκή, εκβίαση, απείθεια, παράνομη βία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη και μετάδοση ασθενειών, επαιτεία, για παράβαση του νόμου (Περί όπλων) και για παράβαση του νόμου για την ενδοοικογενειακή βία.

Το θύμα έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για ληστεία, απόπειρα ληστείας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για παράβαση του Ν.2168/1993 «Περί όπλων».

Σεσημασμένοι είναι σχεδόν το σύνολο των μελών και των δύο ομάδων για τα κατά περίπτωση αδικήματα, μεταξύ άλλων: Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, εγκληματική οργάνωση, σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εκβίαση, αντίσταση, απείθεια, παράνομη βία, απειλή, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απλή σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απόπειρα εμπρησμού, απόπειρα έκρηξης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης σε Αστυνομικό, περί όπλων, περί ενδοοικογενειακής βίας και για παράβαση του Κ.Ο.Κ. κ.ά.

Σε δύο από αυτούς είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισής τους στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής τους και συγκεκριμένα στο τμήμα του Κολωνού και του Αγίου Παντελεήμονα, αντίστοιχα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ