Αγία Παρασκευή: Νέες απειλές στον 13χρονο που υπέστη bullying - Συγκλονίζει ο πατέρας: «Γονείς, αγαπήστε τα παιδιά σας περισσότερο»

Αγία Παρασκευή: Νέες απειλές στον 13χρονο που υπέστη bullying - Συγκλονίζει ο πατέρας: «Γονείς, αγαπήστε τα παιδιά σας περισσότερο»

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας 13χρονος στα χέρια συνομιλήκων του στην Αγία Παρασκευή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 13χρονος βγήκε από το σπίτι του για να πάει βόλτα τον σκύλο του. Τότε οι συνομίληκοί του του έστησαν ενέδρα και του επιτέθηκαν, δίνοντάς του μπουνιά στη μύτη και τον έβαλαν να γονατίσει κάτω, τραβώντας τον βίντεο.

Στη συνέχεια οι ανήλικοι τον ανάγκασαν να βγάλει τα παπούτσια του και να τους ακολουθήσει ξυπόλητος στον δρόμο για να του δώσουν πίσω τον σκύλο του.

Αγία Παρασκευή: Συνεχίζουν τις απειλές οι δράστες

Ωστόσο το μαρτύριο του 13χρονου δεν τελειώνει εδώ. Οι ανήλικοι δράστες και οι γονείς τους διαφεύγουν της σύλληψης, ενώ μάλιστα συνεχίζουν τις απειλές, καθώς όπως κατήγγειλε ο πατέρας του 13χρονου, οι δράστες κάλεσαν ξανά στο στο κινητό του 13χρονου και συνέχισαν να τον τραμπουκίζουν.

«Το παιδί το απείλησαν χθες το βράδυ. Το πήραν τηλέφωνο στο κινητό του από απόκρυψη και το ξαναπείλησαν. ‘Και τι νομίζεις κάτι έκανες που πήγες στην αστυνομία’. Και του μιλήσανε άσχημα το έβρισαν. Αυτά που συμβαίνουν σε μας δεν είναι bullying είναι εγκληματικές πράξεις είναι κακουργήματα».

«Ολιγωρία από την ΕΛ.ΑΣ.»

Για ολιγωρία από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

«Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με εγκληματικές πράξεις νέων, που απείλησαν με όπλα, που έκαναν βανδαλισμούς στα οχήματα της οικογένειας, που ξεφτίλισαν στην κυριολεξία ένα παιδάκι, έπρεπε η αστυνομία από την πρώτη στιγμή να εκτελέσει την εντολή του εισαγγελέα και να συλλάβει τους γονείς», δήλωσε.

«Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα διασταυρωθεί το παιδί με τους δράστες»

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πατέρας του 13χρονου μαθητή ανέφερε πως ο μαθητής βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο μαθητής θα επιστρέψει σήμερα, Δευτέρα, στο σχολείο του, ενώ οι γονείς του δράστη ενημέρωσαν την διευθύντρια του σχολείου πως έχουν κορωνοϊό και το παιδί τους δεν θα πάει σήμερα στο σχολείο.

«Ο ψυχολόγος που μιλήσαμε μας είπε το παιδί να επανέρθει στην πραγματικότητα, να μη συζητά το θέμα, να μην πει τίποτα στους συμμαθητές του, ούτε σε κανέναν άλλο και να παριστάνει ότι όλα είναι καλά μέχρι να γίνουν. Θα το προσπαθήσουμε. Δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, αλλά τον πείσαμε», είπε ο πατέρας του μαθητή και συνέχισε:

«Μας διαβεβαίωσαν από το σχολείο ότι το παιδί δεν θα διασταυρωθεί με τους δράστες. Το περιστατικό δεν έγινε εντός του σχολείου. Στο ίδιο σχολείο που είναι το παιδί που μας δημιούργησε το πρόβλημα είναι και το δικό μου παιδί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ευθύνεται το σχολείο».

Σύμφωνα με τον πατέρα του μαθητή, πίσω από το νέο απειλητικό τηλεφώνημα που δέχτηκε ο γιος του κρυβόταν κάποιος έφηβος, ο οποίος άλλαξε τη φωνή του ώστε να ακούγεται ενήλικος, με σκοπό να τον φοβερίσει.

Συγκλονίζει ο πατέρας του 13χρονου: “Γονείς των παιδιών - νταήδων, αγαπήστε τα περισσότερο”

«Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στα παιδιά σας, αγαπήστε τα περισσότερο και δώστε τους κατευθύνσεις και αρχές τέτοιες, ώστε να μην καταφεύγουν σε τέτοιες συμπεριφορές». Αυτή ήταν η απάντηση του πατέρα του 13χρονου ο οποίος υπέστη σοβαρό bullying στην Αγία Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε τη Δευτέρα καλεσμένος της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και του Γιώργου Παπαδάκη, ποιο μήνυμα θα ήθελε να απευθύνει στους γονείς των παιδιών – δραστών bullying.

Όπως σημείωσε ο ανήσυχος γονέας, στη διάρκεια του τριημέρου που μεσολάβησε, και που οι αστυνομικοί δε στάθηκε εφικτό να εντοπίσουν ούτε τους δράστες ούτε τους γονείς τους, κατάφερε να επικοινωνήσει με τους γονείς του ενός ανήλικου δράστη η διευθύντρια του σχολείου [στο οποίο και εκείνο το παιδί φοιτά], λαμβάνοντας την απάντηση ότι «η οικογένεια έπαψε να κυκλοφορεί όχι λόγω απόκρυψης από την αστυνομία, αλλά επειδή νοσούν όλοι με κόβιντ».

Περαιτέρω, είπε ότι το Σάββατο οι απειλές συνεχίστηκαν με τηλεφώνημα που είχε τη μορφή «Πήγες στην Αστυνομία ρε παλιο…. [υβρ.] ;», το οποίο προκάλεσε νέο κύκλο τρόμου και θλίψης στο νεαρό αγόρι. «Επί 47 δευτερόλεπτα απλά έβριζαν και απειλούσαν», ανέφερε, και ερωτώμενος σχετικά, απάντησε ότι τη Δευτέρα το παιδί θα πάει κανονικά στο σχολείο διότι, βάσει των οδηγιών ειδικού, έχει αντικειμενική ανάγκη επιστροφής σε συνθήκες κανονικότητας. «Έχω εμπιστοσύνη στο σχολείο, του οποίου οι εκπαιδευτικοί και η διοίκηση πιστεύω ότι θα φερθούν όπως πρέπει», μοιράστηκε τέλος ο πατέρας του 13χρονου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ