Άγιος Νικόλαος: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στον θάνατο τον 33χρονο Μανώλη - Πώς η ναυτική φωτοβολίδα βρέθηκε στα χέρια του

Άγιος Νικόλαος: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στον θάνατο τον 33χρονο Μανώλη - Πώς η ναυτική φωτοβολίδα βρέθηκε στα χέρια του

Φως στις συνθήκες θανάτου του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη προσπαθεί να ρίξει η έρευνα των αστυνομικών αρχών.

Ο 33χρονος βρήκε φρικτό θάνατο το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, όταν, μετά το καρναβάλι στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και ενώ διασκέδαζε με φίλους του, προσπάθησε να πυροδοτήσει ναυτική φωτοβολίδα, η οποία όμως εξερράγη πάνω στο σώμα του.

Άγιος Νικόλαος: Πώς συνέβη η τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, o 33χρονος βρισκόταν στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου μαζί με επτά φίλους του και τη σύντροφό του. Με δύο από αυτούς άρχισαν να πυροδοτούν εναλλάξ ναυτικές φωτοβολίδες, όταν ο 33χρονος Μανώλης προσπάθησε να «ανάψει» ακόμη μία, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τότε ήταν που ακούμπησε τη φωτοβολίδα στην κοιλιά του, στην προσπάθειά του να δει τι συμβαίνει. Το επικίνδυνο εκρηκτικό εξερράγη, με τον εκκωφαντικό θόρυβο να ακούγεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Κάποιοι από τους φίλους του, που βρίσκονταν δίπλα του την ώρα της έκρηξης, θεώρησαν αρχικά ότι είχαν χτυπηθεί οι ίδιοι. Σε δευτερόλεπτα συνειδητοποίησαν πως ο νεαρός αιμορραγούσε και κάλεσαν σε βοήθεια. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν τραγικές. Ο 33χρονος Μανώλης αιμορραγούσε, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Ένας γιατρός κι ένας φαρμακοποιός που βρίσκονταν κοντά είχαν σπεύσει να τον βοηθήσουν και προσπαθούσαν με γάζες να κλείσουν την πληγή για να περιοριστεί η αιμορραγία.

Το ασθενοφόρο έφτασε λίγα λεπτά μετά και ο Μανώλης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τι υποστηρίζουν οι δύο φίλοι του 33χρονου Μανώλη που συνελήφθησαν

Οι δύο φίλοι του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε διώξεις για κατοχή και χρήση βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretalive.gr, ο ένας νεαρός υποστήριξε προανακριτικά ότι τις πήρε από κάποιο γνωστό του που διαθέτει σκάφος και υποχρεούται να έχει φωτοβολίδες σε αυτό.

Όπως είπε, είχαν λήξει, έπρεπε να προμηθευτεί νέες και αντί να τις πετάξει, τις έδωσε σε αυτόν.

Στην αστυνομία παραδόθηκαν μετά την τραγωδία δώδεκα τέτοιες φωτοβολίδες, εκ των οποίων οι δέκα είχαν χρησιμοποιηθεί. Όπως διευκρινίζεται, δεν πρόκειται για ναυτικές φωτοβολίδες που εκτοξεύονται, αλλά γι’ αυτές που χρησιμοποιούνται εν είδη καπνογόνου κινδύνου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ