Αγρότες: Πολιορκούν το Σύνταγμα με 170 τρακτέρ -«Xωρίς εμάς, τι θα φας;» το βασικό τους σύνθημα

Αγρότες: Πολιορκούν το Σύνταγμα με 170 τρακτέρ -«Xωρίς εμάς, τι θα φας;» το βασικό τους σύνθημα

Το κέντρο της Αθήνας έχουν κατακλείσει οι αγρότες από όλες τις περιοχές της χώρας, οι οποίοι κατέφθασαν στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ τους, τα οποία έχουν αναμμένες μηχανές ενόψει του συλλαλητηρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος στις 18:30 το απόγευμα.

Με βασικό σύνθημα «χωρίς εμάς, τί θα φας;», οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς το ταξίδι τους για την πρωτεύουσα, με τους αγρότες από την Κρήτη να έχουν φτάσει πρώτοι στο λιμάνι του Πειραιά από τις 06:30 το πρωί, οι οποίοι συμμετέχουν στη διαδήλωση χωρίς τρακτέρ.

Στο Σύνταγμα ήδη έφτασαν τα πρώτα 170 τρακτέρ τα οποία και θα μείνουν εκεί όλη τη νύχτα, ενώ από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει και πάλι συντεταγμένα η αναχώρησή τους. Κάποια στιγμή επικράτησε ένταση όταν κάποιος αγρότης επιχειρήσε να φτάσει στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Την ίδια ώρα χιλιάδες αγρότες αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα με δεκάδες λεωφορεία και ΙΧ από όλη την επικράτεια προκειμένου να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 18:30.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

«Λόγω των τροχονομικών μέτρων που λαμβάνουμε σήμερα, με έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων», τονίζει σε δήλωσή του ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ), αστυνομικός υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου.

Συγκεκριμένα, πρόσθετες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν στις 2 το μεσημέρι στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, ενώ μία ώρα μετά στις 3 το μεσημέρι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, από το ύψος της οδού Αθανάσιου Διάκου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη. Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα άνοιξε η λεωφόρος Αθηνών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ αποδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Αμερικής έως την πλατεία Ομονοίας.

Η είσοδος των τρακτέρ στην Αθήνα

Νωρίτερα, τα τρακτέρ που υπενθυμίζεται πως ξεκίνησαν την πορεία τους από το Κάστρο Βοιωτίας, πέρασαν τα διόδια των Αφιδνών περί τη μία το μεσημέρι. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, το κομβόι προχωρούσε φέροντας πλακάτ με μηνύματα που αφορούν το συλλαλητήριο, στο οποίο και θα δώσουν το «παρών», ενώ δεν έλειψαν και οι κόρνες από παριστάμενους, που βρίσκονται στο πλευρό των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που προβαίνουν στην κινητοποίηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω στους αγρότες»

Στο μεταξύ, μήνυμα προς τους αγρότες πως η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σε πολλά από τα αιτήματά τους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο σημερινό συλλαλητήριο, εκτιμώντας ότι θα δούμε μικρό αριθμό τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, προέβλεψε παράλληλα ότι η κατάσταση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις θα ομαλοποιηθεί γρήγορα: «Δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Και οι αγρότες ξέρουν ότι και η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια των προσδοκιών τους ως προς το ρεύμα. Άρα, θα έχουμε μια κίνηση κλιμάκωσης και μετά τα πράγματα θα μπουν στον ρυθμό τους, θα αρχίσει η περίοδος της σποράς», είπε και παράλληλα κάλεσε τους αγρότες να συνεργαστούν με την Αστυνομία, για να κυλήσουν όλα ομαλά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ