Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους -Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι

Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους -Στο Σύνταγμα οι μελισσοκόμοι

Σήμερα οι αγρότες αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά στα μπλόκα ώστε να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα κύλησε χωρίς προβλήματα ενώ η ΕΛ.ΑΣ. συνεχάρη τους αγρότες γιατί, παρά τη μαζική κάθοδό τους, δεν επηρέασαν ιδιαίτερα την «κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης», καθώς και για την «άψογη συνεργασία τους».

Στη διαδρομή της επιστροφής, οι αγρότες χτυπούσαν τις κόρνες των τρακτέρ τους με τους οδηγούς γύρω τους να ανταποδίδουν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν περίπου 6.000 αγρότες.

Οι αγρότες θεωρούν πως έστειλαν το μήνυμά τους και στη συνέχεια έκαναν το δρομολόγιο της επιστροφής, ενώ από σήμερα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις στις κατά τόπους συνελεύσεις για τα επόμενα βήματά τους.

Από τη πλευρά της η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ωστόσο, οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι και θεωρούν πως αυτά που τους δίνει η κυβέρνηση δεν αρκούν για την επιβίωσή τους.

Κρίσιμες συνεδριάσεις των αγροτών για τις επόμενες κινήσεις τους

Στις σημερινές γενικές συνελεύσεις τους, οι αγρότες θα επανακαθορίσουν τη στάση τους ενώ δεν αποκλείουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, και θα εξετάσουν αν κριθεί αναγκαίο, το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι αγρότες απευθύνουν έκκληση στον πρωθυπουργό για μια νέα συνάντηση ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές.

Τα ζητήματα των αγροτών

Οι αγρότες χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης και ζητούν η τιμή κιλοβατώρας στο αγροτικό ρεύμα να πέσει στα 7 λεπτά.

Επίσης, ζητούν από τους αρμόδιους τη θεσμοθέτηση του αγροτικού πετρελαίου στην αντλία, τονίζοντας ότι η επιστροφή του ΕΦΚ που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί, καθώς η τιμή του λίτρου έχει αυξηθεί σημαντικά, συμπαρασύροντας το κόστος παραγωγής.

Θεωρούν πως είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί επιδότηση για την αγορά αγροεφοδίων, λιπασμάτων και ζωοτροφών, για «να μπορέσουμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας».

Τέλος, αναφέρουν τις παράνομες ελληνοποιήσεις των αγροδιατροφικών προϊόντων, τονίζοντας ότι θα πρέπει να μπει ένα «τέλος» στα αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα από τρίτες χώρες.

Στη Πλατεία Συντάγματος σήμερα οι μελισσοκόμοι

Οι αγρότες αποχώρησαν αλλά σήμερα είναι η σειρά των μελισσοκόμων να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν.

Οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας δίνουν ραντεβού σήμερα με όλους τους συναδέλφους τους από την υπόλοιπη χώρα στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 4 τα ξημερώματα συναντήθηκαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτηγά και πούλμαν.

Το κονβόι θα μεταβεί στο Ρίο, όπου θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα κινηθούν προς τον Ισθμό, όπου θα τους περιμένουν συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Πελοπόννησο, και η μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία -με αυτοκίνητα και λεωφορεία- θα μεταβεί στην πλατεία Συντάγματος. Οι μελισσοκόμοι θα παραμείνουν εκεί μέχρι αργά το βράδυ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ