Αγροτικές κινητοποιήσεις: Δύο νέα μέτρα μελετά η κυβέρνηση να ανακοινώσει στη συνάντηση της Τρίτης

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Δύο νέα μέτρα μελετά η κυβέρνηση να ανακοινώσει στη συνάντηση της Τρίτης

Σε αναμονή του ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες την ερχόμενη Τρίτη βρίσκονται στην κυβέρνηση, με τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου να εξακολουθούν να επισημαίνουν ότι μόνο μέσω της καταλλαγής και ενός ειλικρινούς διαλόγου επί ρεαλιστικών διεκδικήσεων μπορεί να βρεθούν λύσεις σε υπαρκτά και εύλογα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο και στην Ελλάδα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επαναλάμβαναν και χθες πως η κυβέρνηση εξάντλησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο του πακέτου των έξι μέτρων, που εξήγγειλε πριν από μία εβδομάδα από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί πως υπάρχει η βούληση να γίνουν διευκολύνσεις προκειμένου να καταγραφεί πρόοδος και να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων, που πιθανώς θα είχε ως αποτέλεσμα τη διασάλευση της οικονομικής, εμπορικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Τα δύο νέα μέτρα που μελετά η κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση φαίνεται ότι συζητούν να δοθεί ως προκαταβολή και μάλιστα άμεσα μέρος της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και συγκεκριμένα ένα 30% και μένει να αποσαφηνιστεί κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα των αγροτών η εν λόγω εξαίρεση να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος βρίσκονται στη διαδικασία να βρουν τρόπους προκειμένου να διασφαλιστεί και περαιτέρω μείωση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, που έχουν πληγεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις του «Daniel» το προηγούμενο φθινόπωρο.

Παράλληλα, από την κυβέρνηση δίδουν μεγάλη έμφαση στην αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων και αναμένεται να εξηγήσουν στους εκπροσώπους των αγροτών σε ποιες ενέργειες προβαίνουν και σε επίπεδο ελέγχου στα σύνορα προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το συγκεκριμένο φαινόμενο. Διεξοδική συζήτηση αναμένεται να γίνει και για τη δρομολογούμενη αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ειδικότερα ποιες πρωτοβουλίες έχει λάβει η χώρα μας προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των αγροτών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο είχε ενδιαφέρον η αποστροφή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος συμμετείχε χθες στη μεγάλη εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης «Ο δρόμος προς την Ανάκαμψη» στο πλευρό του πρωθυπουργού. «Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε το “κουτί” (των παροχών)», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βέμπερ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ