Ακτοπλοΐα: Αυξάνεται το όριο επιβατών - Οι «νέοι» αριθμοί

Ακτοπλοΐα: Αυξάνεται το όριο επιβατών - Οι «νέοι» αριθμοί

Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του, ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Στο πλαίσιο αυτό, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.


Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων.
«Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS