ΕΛΛΑΔΑ

Ακυβέρνητο πλοίο στο Μυρτώο πέλαγος - Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 10 μποφόρ

Συναγερμός λίγο πριν από τις 13:00 σήμανε στο Λιμενικό Σώμα, λόγω ακυβέρνητου πλοίου στο Μυρτώο Πέλαγος.

Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος επιβεβαίωσε  ότι πρόκειται για ένα φορτηγό πλοίο, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, στο οποίο επιβαίνουν 22 αλλοδαποί (20 Φιλιππινέζοι, ένας Ουρανός και ένας Ρώσος).

Κατά την ίδια πηγή, το πλοίο πλέει ακυβέρνητο λόγω απώλειας πηδαλίου, την ώρα που η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» σφυροκοπά τη συγκεκριμένη περιοχή και ένα μεγάλο τμήμα της χώρας.

Ακυβέρνητο πλοίο στο Μυρτώο: Ρυμουλκό στο σημείο από τον Πειραιά

Στην περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, με τους ανέμους να πνέουν με ισχύ 10 μποφόρ. Το πλοίο, που μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και βρίσκεται ανατολικά της Μονεμβασιάς, επιχειρούν αυτή την ώρα να προσεγγίσουν δυο παραπλέοντα πλοία.

Για το συμβάν ενημερώθηκε στις 11:15 ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Να σημειωθεί ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν επιτρέπουν την προσέγγιση σκαφών του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες (ώρα 14:40), ο καπετάνιος του ακυβέρνητου πλοίου επικοινώνησε με το Λιμενικό Σώμα και ζήτησε τη συνδρομή ρυμουλκού. Η ανταπόκριση των ελληνικών Αρχών ήταν άμεση και στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό από τον Πειραιά.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που παρακολουθεί στενά το περιστατικό, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του ως άνω Φ/Γ πλοίου και τους Πλοιάρχους των παραπλεόντων, ενώ Ρ/Κ πλοίο απέπλευσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα από τον λιμένα Πειραιά προκειμένου να προσεγγίσει στην περιοχή και να εκκινήσουν οι διαδικασίες ρυμούλκησης.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κολοκοτρώνης και ο Ταλαντιέ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS