Τσιόδρας: Στους 28 οι νεκροί, 966 τα κρούσματα και 74 νέα περιστατικά

Τσιόδρας: Στους 28 οι νεκροί, 966 τα κρούσματα και 74 νέα περιστατικά

Στα 966 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 74 νέα περιστατικά. Ακόμη οι νεκροί στην Ελλάδα ανέρχονται σε 28 ενώ συνολικά 66 βρίσκονται σε ΜΕΘ και 65 είναι διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, το 86% είναι άνδρες και έχουν υποκείμενο νόσημα. Μάλιστα, ο λοιμωξιολόγος απηύθυνε μήνυμα προς όσους επιστρέφουν στη χώρα να παραμείνουν σε καραντίνα σημειώνοντας ότι «η επιστροφή στην πατρίδα δεν σε διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του». Διευκρίνισε δε, ότι υπάρχουν test στην αγορά τα οποία μπορεί να μην κάνουν σωστή διάγνωση για τον κοροναϊό και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. «Τα πιο αξιόπιστα τεστ είναι τα μοριακά τεστ που προκρίνονται από τους διεθνείς φορείς και χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Τα τεστ των αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση της επιδημίας».

Ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Αναφέρθηκε δε, σε έρευνες που έχουν διεξχαθεί στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, και σχολίασε πως, ακόμη και με ημί-μετρα που έχουν ληφθεί στο εξωτερικό, σώζονται εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές. «Η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της γιατί φοβάται νέο κύμα επιδημίας. Όχι γιατί είναι θανατηφόρος ιός αλλά γιατί διαδίδεται γρήγορα και ένα ποσοστό 5% χρειάζεται νοσηλεία και διασωλήνωση». «Η γρήγορη, συλλογική και συντονισμένη εφαρμογή μέτρων γλιτώνει, μέχρι ώρας, την πατρίδα μας από τους θανάτους», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ