Αρειος Πάγος: Επικύρωσε την ποινή 2 ετών στον Ανδρέα Γεωργίου

Αρειος Πάγος: Επικύρωσε την ποινή 2 ετών στον Ανδρέα Γεωργίου

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των δύο ετών που επιβλήθηκε στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.Το Ανώτατο Διακστήριο την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, παρα

την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου, η οποία είχε προτείνει την «αθώωσή» του, να γίνει δηλαδή δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει.

Πρωτόδικα ο κ. Γεωργίου είχε αθωωθεί ενώ σε δεύτερο βαθμο του επιβλήθηκε η ποινή της φυλάκισης των δύο ετών γιατί δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο για τις ενέργειες του. 

Υπενθυμίζεται οτι ο κ Γεωργίου επίσης θα τεθεί για μια ακόμα φορά στη κρίση του Συμβουλίου Εφετών, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, την κατηγορία δηλαδή περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε Μνημόνια.Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το περασμένο καλοκαίρι, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, αναιρώντας το απαλλακτικό προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS