Βαλεντίν: Πώς ταξίδεψε στη Γαλλία - Η εμφάνιση της θείας και η χαμένη πτήση

Βαλεντίν: Πώς ταξίδεψε στη Γαλλία - Η εμφάνιση της θείας και η χαμένη πτήση

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν η γυναίκα που εμφανίστηκε χθες Τετάρτη και ισχυρίστηκε ότι είναι η μητέρα της Βαλεντίν, σχετίζεται όντως με την 7χρονη.

Οι ανακρίβειες και τα ψέμματα του πατέρα Αμπελκά, στις ελληνικές αρχές, και το γεγονός ότι είχε δηλώσει ότι η γυναίκα με την οποία απέκτησε την μικρή Βαλεντίν, έχουν περιπλέξει την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι είχε προβεί σε ανακρίβειες και δηλώσεις περί ΜΚΟ που τον προσέγγισαν για να δώσει το παιδί, στον φόβο ότι θα έχει νομικές συνέπειες για το παράνομο ταξίδι του κοριτσιού λόγω βασανιστηρίων που είχε υποστεί στις φυλακές του Κονγκό.

Πλέον πάντως οι αρχές προσπαθούν να επιβεβαιωθεί και να ταυτοποιηθεί ότι όντως η γυναίκα που εμφανίστηκε είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν.

Η απόφαση για το ταξίδι της Βαλεντίν
Σύμφωνα με τα όσα έχει ισχυριστεί ο Αμπελκά, το όνειρο για μία καλύτερη ζωή για τον ίδιο και την κόρη του ήταν εκείνο που τον οδήγησε στην απόφαση να στείλει την μικρή Βαλεντίν στην Ευρώπη.
Ο ίδιος φέρεται να είχε ταξιδέψει τον Μάρτιο του 2019 στη Γαλλία όπου συνάντησε μία ξαδέρφη της γυναίκας με την οποία απέκτησε το παιδί. Εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο, αν αποδειχθεί τελικά ότι η γυναίκα είναι η μητέρα του παιδιού, να πήγε να συναντήσει και την ίδια προκειμένου να σχεδιάσουν τον τρόπο που θα έφευγαν από την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμπελκά είπε στους αστυνομικούς πως εκμυστηρεύθηκε στην ξαδέρφη της γυναίκας του, Ζανέτ, ότι η ζωή στην Ελλάδα και η ανατροφή της κόρης του ήταν δύσκολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ζανέτ πρότεινε να πάει το παιδί σε μία από τις θείες του που ζουν στην Ευρώπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμπελκά είπε στους αστυνομικούς ότι τον Δεκέμβριο αποφάσισε ότι το καλύτερο ήταν η Βαλεντίν να πάει να μείνει με τη Ζανέτ που έχει τρία παιδιά, στη Νορβηγία, και στη συνέχει σε άλλη θεία στο Παρίσι.

Τελικά στις 18 Δεκεμβρίου η Ζανέτ έφθασε στην Αθήνα έχοντας μαζί της το διαβατήριο της μικρής της κόρης που μοιάζει με τη Βαλεντίν.

Το ταξίδι θα γινόταν στις 20 Δεκεμβρίου με προορισμό την Νορβηγία. Τελικά, ο πατέρας, η Βαλεντίν και η Ζανέτ έκαναν μία βόλτα στο Σύνταγμα και στη συνέχεια με λεωφορείο μετέβησαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ζανέτ και Βαλεντίν έχασαν την πτήση
Παρόλα αυτά, τα μεσάνυχτα η Ζανέτ επικοινώνησε με τον Αμπελκά και του είπε ότι έχασαν την πτήση αλλά έκλεισε εισιτήρια για το Παρίσι. Τελικά το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου, μία μέρα αργότερα, η Ζανέτ τηλεφώνησε και ενημέρωσε ότι με τη Βαλετίν έφτσαν.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο σπίτι της αδερφής της Τζέσικα και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωνε στον πατέρα της ότι περνά όμορφα με τα ξαδέρφια της.

Τρεις μέρες αργότερα, ο Αμπελκά πήγε στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου και δήλωσε την εξαφάνιση της Βαλεντίν. Σημειώνεται ότι οι αρχές εντόπισαν ένα εισιτήριο που είχε βγάλει ο Αμπελκά για πτήση προς το Παρίσι με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2020.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ