Χαλκιδική: Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα - Σώος ο πιλότος, μεταφέρεται στο 251 ΓΝΑ

Χαλκιδική: Έπεσε F-16 στη νήσο Ψαθούρα - Σώος ο πιλότος, μεταφέρεται στο 251 ΓΝΑ

Έπεσε μαχητικό αεροσκάφους F-16 στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, το συμβάν έλαβε χώρα στις 13:29 το μεσημέρι, με το μαχητικό να καταπίπτει στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Πληροφορίες ανέφεραν πως το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ σημειώνεται ότι ο πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος, με αυτόπτες μάρτυρες να σημειώνουν πως είδαν αλεξίπτωτο κοντά στο σημείο της πτώσης. Πολύ γρήγορα τελικά έγινε γνωστό ότι ο πιλότος εντοπίστηκε σώος.

Για τον εντοπισμό του σηκώθηκε ελικόπτερο Super Puma από τη Λήμνο, ενώ επίσης στο σημείο που χάθηκε στο στίγμα έσπευσε ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 337 Μοίρα της 110 Πτέρυγας Μάχης, στη Λάρισα.

Ο πιλότος περισυνελέγη από πλωτό μέσο που βρέθηκε στο σημείο και είναι σε επικοινωνία με τα σωστικά συνεργεία, προκειμένου να παραληφθεί με ασφάλεια. Η κατάσταση της υγείας του δεν είναι γνωστή, ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει πλήρης έλεγχος της κατάστασής του και να του παρασχεθεί η όποια αναγκαία βοήθεια και νοσηλεία.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (Π.Μ.), που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας - διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113 Π.Μ. και κατευθύνεται στην περιοχή η φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

Η δεύτερη ανακοίνωση του ΓΕΑ - Στο 251 ΓΝΑ μεταφέρεται ο πιλότος

Σε νεότερη ενημέρωσή του, το ΓΕΑ αναφέρει πως ο πιλότος περισυνελέγη στις 15:02 σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 ΣΜ και μεταφέρεται στο 251 ΓΝΑ

«Ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, περισυνελέγη στις 15:02 σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας και κατευθύνεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ